Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Vīķe-Freiberga: tiesībsargam jābūt cilvēkam, ko ciena kolēģi un sabiedrība

Eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga joprojām iestājas pret Tiesībsarga biroja likvidēšanu, norādot, ka tās vadītājam jābūt cilvēkam, ko ciena gan viņa kolēģi, gan sabiedrība.

Bijušās prezidentes pārstāve Daina Lasmane, paužot V.Vīķes-Freibergas viedokli, norādīja, ka eksprezidente nav atkāpusies no iepriekš paustajiem viedokļiem šajā jautājumā. Viņa atgādināja, ka tiesībsarga likums "smagi gājis" caur parlamentu, kamēr tika pieņemts.

"Eksprezidente paliek pie viedokļa, ka šī institūcija ir vajadzīga," uzsvēra D.Lasmane un piebilda, ka V.Vīķes-Freibergas prezidentūras laikā uz kanceleju nākušas tādas iedzīvotāju vēstules, kādas citās valstīs izvērtē tiesībsargs.

Pašreizējo procesu, kad no kandidēšanas uz tiesībsarga amatu atsakās atzīti speciālisti, eksprezidente gan nekomentē.

Vienlaikus V.Vīķe-Freiberga uzsver, ka tiesībsargam ir jābūt cilvēkam ar juridisko izglītību un praksi, cilvēkam, kuru ciena un atzīst gan viņa kolēģi, gan sabiedrība, informēja D.Lasmane.

Tieši V.Vīķe-Freiberga savulaik iniciēja Tiesībsarga biroja izveidi. Arī toreiz parlamentam neklājās viegli ar biroja vadītāja iecelšanu, taču 2007.gada martā beidzot šajā amatā tika apstiprināts Romāns Apsītis, kuram 28.februārī beidzas pilnvaras.

Arī šoreiz koalīcija nevar atrast nevienu kandidātu, jo vairāki uzrunātie nozares speciālisti atsakās. Tādējādi Saeimas prezidijs līdz 17.februārim ir pagarinājis termiņu, kurā jāiesniedz kandidatūras tiesībsarga amatam.

Jau vēstīts, ka krīzes laikā 2009.gadā politiķi apsvēra iespēju likvidēt Tiesībsarga biroju un jau tad eksprezidente kategoriski iestājās pret institūcijas likvidēšanu. "Tas būtu negatīvs signāls par Latviju," uzskatīja V.Vīķe-Freiberga.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas