Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Vīķei-Freibergai izdarīt izvēli vēlēšanās esot bijis grūti

Eksprezidentei Vairai Vīķei-Freibergai izdarīt izvēli pašvaldību un Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās esot bijis grūti.

"Tas ir nopietns lēmums, tas tomēr ir nopietni jāapsver. Es domāju, ka pilsoņiem ir smaga atbildība par to sarakstu, kas ir iesniegts, pievilkt krustiņus un kandidātus svītrot. Tas var atstāt iespaidu, kāds tad beigu beigās ir sastāvs domē," eksprezidente sacīja.

Vīķe-Freiberga arī pauda neapmierinātību ar tiem sarakstiem, kuros ir ļoti daudz kandidātu.

"Viena no nelaimēm ir tā, ka tie saraksti, kas mums tiek stādīti priekšā, ir ļoti gari. Es skatos 65 vienā, 66 otrā, tie ir tādi nereāli saraksti, jo ne Eiropas Parlamentā mums ir 30 vietu, ne arī Rīgas domē ir tik daudz vietu. Es mazliet brīnos, cik ļoti partijas ar atliektiem galiem kandidātus dod. Es pieņemu, ka partijas sagaida, ka daudzi tiks svītroti, tas ir vienīgais, kā es to varu izskaidrot," eksprezidente pastāstīja.

Vīķe-Freiberga teica, ka viņai kā vēlētājai tas ir apgrūtinoši un arī daudz "seju" un vārdu viņai nav pazīstami.

"Man patiktu, ja vēlēšanu kampaņu laikā partijas būtu atsūtījušas īsus CV par šo ļaužu dzīvi īsās rindiņās. Būtu vēlams, lai uz Saeimas vēlēšanām to darītu," viņa klāstīja.

Uz jautājumu, vai abās aploksnēs bija vienādi partiju saraksti, Vīķe-Freiberga smejot atbildēja: "Man kā katram cilvēkam ir svarīgi, kas tam amatam un vietai būtu vajadzīgs, kādi ir piedāvājumi un kurš piedāvājums velk vistuvāk tam, ko es vēlētos redzēt. Es "apriori" neuzskatu, ka mums būtu tik stabila politiskā sistēma, ja visu mūžu esi par vienu partiju balsojis, tad vienalga balso. Es ļoti empīriski izvērtēju, kuru kandidātu būtu labi sūtīt uz parlamentu, kuru - uz domi. Vai tā ir tā pati partija vai nē, tas nav apsvērums."

Runājot par vēlētāju aktivitāti, Vīķe-Freiberga pauda cerību, ka tā būs pietiekami liela, jo "es ceru, ka cilvēki saprot, ka pašvaldības lielā mērā nosaka mūsu dzīves kvalitāti, tā tas ir uz laukiem, tā tas ir pilsētās".

Eksprezidente atkārtoti aicināja pilsoņus aktīvi piedalīties vēlēšanās, jo katra balss ir no svara. "Nevajag sēdēt mājās, vajag iet savu balsi nodot!" viņa aicināja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai karsējamā tabaka izspiedīs cigaretes?

Tabakas lietošanai ir tūkstošiem gadu sena vēsture. Neskatoties uz to, ka smēķēšanas kaitīgā ietekme ir vispārzināma, daudzi joprojām turpina smēķēt – pasaulē ir vairāk nekā miljards dažādu tabak...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas