Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Vīķes-Freibergas atbalstam veidotās mājaslapa iniciatori pagaidām savus vārdus nevēlas publiskot

Eksprezidentes Vairas Vīķes-Freibergas kā kandidātes uz Eiropas Savienības (ES) prezidentes amatu atbalstam izveidotās interneta mājaslapas radītāji pagaidām nepublisko savus vārdus, aģentūrai BNS atzina Vīķes-Freibergas sekretāre Daina Lasmane.

Vīķe-Freiberga par šo iniciatīvu (http://www.awomantoheadeurope.eu) zinot un to atbalstot, ja tiek lūgtas, piemēram, viņas fotogrāfijas, tomēr eksprezidente nav bijusi tās iniciatore un veidotāja.

"Tā ir lapa, par kuru mēs zinām," atzina Lasmane.

Pagaidām gan lapas veidotāji nevēloties publiskot savus vārdus un uztverot šo aktivitāti kā pilsonisku iniciatīvu, jo Latvijas eksprezidenti uzskata par labu kandidāti ES prezidenta amatam.

"Tas, ko es pagaidām varu pateikt, ka cilvēki, kas sanāca kopā un šo lapu uztaisīja, vismaz pagaidām neatklāj savus vārdus. Viņi to pasniedz kā pilsonisku Eiropas iedzīvotāju iniciatīvu.. Tie ir cilvēki, kas viņu [Vīķi-Freibergu] ciena un augstu vērtē, kas uzskata, ka viņa būtu laba kandidāte un pēcāk labi pildītu šo amatu," uzsvēra Lasmane.

Kad varētu publiskot šīs mājaslapas veidotāju vārdus, Lasmane gan pagaidām nevarēja pateikt, vien minēja, ka šāds jautājums jau iniciatīvas grupas pārstāvjiem uzdots, bet pagaidām neesot saņemta atbilde.

Interneta mājaslapā http://www.awomantoheadeurope.eu novembra sākumā Eiropas iedzīvotāju grupa norāda, ka ES padome būtu jāvada sievietei, turklāt tai būtu jābūt Latvijas eksprezidentei Vairai Vīķei-Freibergai, jo viņai piemīt visas nepieciešamās īpašības un arī izcilas vadītāja spējas.

Paziņojumā uzsvērts, ka 52% eiropiešu ir sievietes, bet nozīmīgos Eiropas amatos viņas atbilstoši nav pārstāvētas. Kaut arī valstu vadītāji iecels Eiropas Savienības Padomes prezidentu/prezidenti, iniciatori aicina atbalstīt Vairas Vīķes-Freibergas kandidatūru, mājaslapā balsojot par viņas kandidatūru, kā arī sazinoties ar savas valsts valdību un paužot atbalstu viņas kandidatūrai.

Mājaslapā ievietots arī Vīķes-Freibergas dzīves gājums un saite uz viņas oficiālo mājaslapu.

Jau vēstīts, ka Eiropas Savienības (ES) prezidējošās valsts Zviedrijas premjerministrs Fredriks Reinfelts paziņojis, ka sāk oficiālas konsultācijas ar ES dalībvalstīm par kandidātiem ES prezidenta amatam, ko paredz izveidot ES Reformu jeb Lisabonas līgums, kura ratifikācija tika pabeigta otrdien.

Zviedrijas premjers arī informēja, ka drīzumā izziņos ES ārkārtas samitu par jauno ES prezidenta un ārlietu ministra amatu kandidātiem un jau tagad sāks oficiālas konsultācijas par kandidātiem, kuru vidū tiek minēta arī bijusī Latvijas prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas