Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Vīriešu vidējais mūža ilgums aug straujāk, tomēr sievietes joprojām dzīvo daudz ilgāk

Kopš 2000.gada Latvijā par diviem gadiem pieaudzis prognozētais mūža ilgums sievietēm un par vairāk nekā trim gadiem - vīriešiem, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.Ja 2000.gadā dzimušajām sievietēm prognozētais mūža ilgums bija 76 gadi, tad 2009.gadā tas bija 78,1 gads, attiecīgi vīriešiem - 64,9 un 68,3 gadi.

Kopš 2000.gada prognozētais mūža ilgums vīriešiem pieauga līdz 67,1 gadam 2004.gadā, tad atkal samazinājās līdz 65,6 gadiem, bet tad līdz 2009.gadam atkal pakāpeniski pieauga.Dati par sievietēm liecina, ka prognozētais mūža ilgums sievietēm pieauga līdz 77,4 gadiem 2005.gadā, tad samazinājās līdz 76,8 gadiem un atkal pakāpeniski pieauga.

Top komentāri

a
a
Man šķiet, ka vīriešiem dzīvesveida veselīguma ziņā ir izteiktāka polarizācija nekā sievietēm. Pats brīvajā laikā sportoju, un patiešām labi redzu, ka visās vecuma grupās - sākot no bērniem, beidzot ar pensionāriem, patiešām ir jūtami vairāk vīriešu. Turklāt tas tā ir gandrīz jebkurā kaut cik populārā sporta veidā, t.sk., tajos, kuri sievietēm ir tikpat piemēroti, cik vīriešiem. Tajā pat laikā statistika uzrāda arī citu vīriešu grupu - starp vīriešiem ir lielāks īpatsvars ļaužu ar dažādām atkarībām nekā starp sievietēm. Tas kopā ar to, ka vīrieši biežāk iet bojā nelaimes gadījumos, nodrošina mazāku vidējo statistisko dzīves ilgumu nekā sievietēm. Tādējādi sanāk, ka starp sievietēm nekā starp vīriešiem ir lielāks īpatsvars tādu cilvēku, kam nav atkarību, taču, kas arī īpaši nerūpējas par savu fizisko formu, un kurām, iespējams, tā rezultātā ir lielāks vai mazāks liekais svars.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas