Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Vīriešu vidējais mūža ilgums aug straujāk, tomēr sievietes joprojām dzīvo daudz ilgāk

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
a
a
Man šķiet, ka vīriešiem dzīvesveida veselīguma ziņā ir izteiktāka polarizācija nekā sievietēm. Pats brīvajā laikā sportoju, un patiešām labi redzu, ka visās vecuma grupās - sākot no bērniem, beidzot ar pensionāriem, patiešām ir jūtami vairāk vīriešu. Turklāt tas tā ir gandrīz jebkurā kaut cik populārā sporta veidā, t.sk., tajos, kuri sievietēm ir tikpat piemēroti, cik vīriešiem. Tajā pat laikā statistika uzrāda arī citu vīriešu grupu - starp vīriešiem ir lielāks īpatsvars ļaužu ar dažādām atkarībām nekā starp sievietēm. Tas kopā ar to, ka vīrieši biežāk iet bojā nelaimes gadījumos, nodrošina mazāku vidējo statistisko dzīves ilgumu nekā sievietēm. Tādējādi sanāk, ka starp sievietēm nekā starp vīriešiem ir lielāks īpatsvars tādu cilvēku, kam nav atkarību, taču, kas arī īpaši nerūpējas par savu fizisko formu, un kurām, iespējams, tā rezultātā ir lielāks vai mazāks liekais svars.
daiļā
d
Nē, vajag tā, lai dzīve pensijā tikai sākas. Jaunībā strādājam, kā vergi plantācijās. Vecumā jāatpūšas!
Čiko
Č
Nu redziet,cik viss jauki!Ne par velti,biedrsAlliks piedāvā variantu maksāt pensijas tikai tad,kad vairs nevar pavilkties.Savādāk pensionāri,redziet,dzīvo vēl pēc pensijas saņemšanas un nemirst nost.Alliks ir sašutis,kā tā var,nestrādā un ne par ko saņem naudu. Man patiešām ļoti gribētos,lai viņš šos vārdus pasaka saviem vecākiem.ka viņi par ilgu aizķērušies šai saulē.Cik tomēr mums ir daudz DRAŅĶU.
daiļā
d
Vīrieši ievēro veselīgu dzīvesviedu. Reizēm vēl vairāk kā sievietes. Man jau prieks, ka mums nebūs vienām jānoveco, bet būs blakus tāds foršs mundrs večukiņš ;-))
Diezgan ilgi jau vietējais
D
Der atcerēties, ka statistikā iekļauti arī tie cilvēki, kas 18 vai 19 gadu vecumā iet bojā auto avārijās. 90-os gados, kad visi ķērās pie autovadītāja tiesības iegūšanas un vidējais braukšanas stāžs bija samērā mazs, Latvijā daudzi jauni cilvēki gāja bojā autoavārijās. Kopš tā laika ir notikušas vairākas pozitīvas lietas šīs problēmas samazināšanā - CSDD aktīvi piestrādājis pie dzeršanas un nesēšanās pie stūres kampaņas, vecās sagrabējušās automašīnas nomainītas ar jaunākām stingrākām, un 90-to gadu autovadītāja tiesību ieguvēju burbulis tagad ir ar lielāku braukšanas stāžu. Lēnā gara izmirst arī tie, kas no iepriekšējiem laikiem bija apguvuši dzeršanas kultūru un kuriem pie tāda dzīves stila nebija lemts pat sasniegt 60 gadus. Pat nesen Krievijā prognozētais mūza ilgums vīriešiem saīsinājās un pētnieki to izskaidroja ar lielo alkohola patēriņu.
?
?
Cilvēki daudz vairāk rūpējas par veselību. Stipri mazāk dzer, atmet smēķēšanu, masīnu nomaina pret divriteni, skatās ko un kā ēd. Tas ir vairāk par ieradumiem, nevis naudu. Deviņdesmitajos nauda vīrietim bija tikai veselības sabojāšanai, dārgi dzērieni, uzdzīve, džips zem pakaļas, bet žobu mutē sapuvuši un holesterīns pa ausīm tek ārā.
pensis
p
Kad man rēķināja pensiju, tad pieņēma, ka es dzīvošot 80,1 gadu. Grūti būs tik ilgi novilkt, ja vidēji vīrieši dzīvo tikai 68 gadus. Paldies Saeimai, kas tā par mums vīriešiem rūpējas un grib, lai mēs ilgi dzīvojam.
monty
m
Tikai 68???? Nevar būt... es biju iedomājies, ka visi dzīvo vismaz 90 gadus kā minimums - ja vien neslimo ar kādu nāvējošu vēzi.
Sieviete
S
Mūža ilgums samazinās,jo cilvēki ir pusbadā un bez pienācīgas veselības aprupes,mirst nesagaidījuši pensijas vecumu 62 gadus.Jūsu statistika nekam neder,jo man visi kaimiņi apmira 50 un 60 gados,tāpēc nevajag melot,lai tik paaugstinātu pensionēšanās vecumu. Mūž ilgums pašlaik strauji sarūk.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas