Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Visticamāk, daļu Parex kredīta segs no aizdevuma

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
lno
l
Jautājums Godmaņa slavētājiem: Kurš uzņēmējs pirktu uzņēmumu bez audita? Kādēļ tūlīt pēc banjas 50% pārņemšanas netika ierobežota noguldījumu izņemšana? Krīze varētu valstij arī nest ieguvumus, ja tas radītu apstākļus, kad tirgu jāpamet negodīgiem uzņēmējiem, bet Godmanis rada gluži pretēju situāciju - paaugstinot PVN, viņš spiež uzņēmējus pāriet uz pelēko zonu.
dzeris
d
Nu bet tas jau bija gaidāms, gan atdos tos sindicētos, vēl kas atradīsies, pat nevajag nekādas shēmas, ja ir parex, ērti un vienkārši.
ABC
A
Pilnībā Tevi atbalstu. Man nav itin nekādu kredītsaistību ne ar Parex banku, ne vispār ar jebkādu banku. Kāda velna pēc man jāmaksā paaugstināti nodokļi, lai atmaksātu Parex sindicētā kredīta atmaksas saistību dzēšanai saņemtu SVF kredītu???? Kas šajā valstī notiek - kretīnu dzīres mēra laikā vai finanšu sistēmas stabilizācija????
Marite
M
Lūdzu, lūdzu - organizējam piketu, demonstrāciju, mītiņu, lai PROTESTĒTU pret šī sindicētā aizdevuma atdošanu no SVF naudas! VALSTIJ NAV NAUDAS - lai tie aizdevēji sūdz valsti tiesā! Kaut vai rīkojam referendumu! Es nespēju klausīties, ka zemnieku atbalstam nevar atrast 24 miljonus latu, kompensējamām zālēm neatrodas 12 miljoni latu, pirmklasniekiem nebūs brīvpusdienas, kredītu procentus palielinās arī tiem, kas kārtīgi veic maksājumus, pensionāriem pensijas nepalielinās, katru dienu ražošanu pārtrauc kāds uzņēmums....... KURAS VALSTS INTERESES PĀRSTĀV MŪSU VALDĪBA???????
!
!
Lētāk būtu bijis ļaut kreditoriem savākt šo īpašumu. Un viss.
DF
D
Sena finansistu patiesība: "The best way to rob a bank is to own one"
observers
o
es par to nomuras apstiprinasanu - Nomura pedeja ceturksnii ir zaudejusi paris miljardus USD,, ari tapec, ka ieguldijas Islandee un Madofa fondos,, taa sodien Financial Times. Uz prieksu, sie bus istie, loti gudrie konsultanti, kas nu noteikti ir izpelnijusies musu mazas valsts bezierunu bijibu,,
xexe
x
tātad es - godīgs nodokļu maksātājs, kuram nav parādsaistību, un kurš dzīvo tikai no savas algas, KURŠ APZINĀTI IR IZVĒLĒJIES DZĪVOT GODĪGI UN ATBILSTOŠI SAVAI ROCĪBAI (= NEŅEMT KREDĪTUS), ARĪ PIEDALĪŠOS KOLEKTĪVAJĀ BANKROTĒJUŠĀ PAREKSA PARĀDU SEGŠANĀ ??? mums taču neesot KOLEKTĪVĀS ATBILDĪBAS! tad lai arī bankrotējušies baņķieri atbild par 700 000 000 sindicētā kredīta atdošanu un savu stulbumu, šādu kredītu vispār paņemot!
krusttevs
k
lielaka un noziezigaka afera valsts vesture...un neviens nekadu atbildibu ne parko nenesis.protams.ka jau par visu musu valsti...bijuso alkatigo komjauniesu cekistu un partijas funkcionaru afera.nozagta nauda tiks ieguldita vel papildus varas sagrabsanai un nostiprinasanai Latvija...un ko jus viniem izdarisiet...padomju funkcionaru un valsts naudas un mantas izzadzeju skola ir pilnveidojusies jauna kapitalisma vajadzibam..io drausmigi gribas tacu naudu un varu...varbut piedosim viniem.labi tikai pec vinu tiesasanas un nosausanas.ka Kinaa.
Latvietis
L
Vai Jums pašam tas nešķiet smieklīgi, ko rakstāt? Es neesmu bijis Parekss klients un netaisos par tādu būt. Un kādēļ viena pareksa un viņa klientu problēmas risina uz visu rēķina? Vai valsts palīdzēs personīgi Jums vai man uz visas sabiedrības rēķina, ja tāda vajadzība radīsies? Diez vai. Tādēļ arī uzskatu, ka vienas baņķeles problēmu risināšana uz mūsu visu rēķina ir pretīga padarīšana.
***
*
"Aizdevums ir piešķirts Latvijas valstij, nevis Parekss bankai." Kā jūs to ziniet? Manuprāt - tā iedotā daļa ir iedota Latvijas valstij, Parex (ārzemju kreditoru) glābšanai.
Latvietis
L
Patiesībā man ir pilnīgi vienalga, kas notiek ar Pareksu, bet man ir absolūti nepieņemami tas, ka vienas izbijušas privātas bankas problēmas tiek risinātas uz visas sabiedrības rēķina. Ja jau Godmanis ar kompāniju izlēma Pareksu glābt, tad arī lai maksā no savas kabatas un nebāž roku manējā. Aizdevums ir piešķirts Latvijas valstij, nevis Parekss bankai. Ja Godmanis to nesaprot, tad jāatsāk mācības sākumskolā.
***
*
Vēl - kantora bankrotu var prasīt (un vadības iejaukšanās formāli ir viens no "defolta notikumiem") arī Eur 200 mil. Parex obligāciju turētāji - ne tikai sindicēto kredītu devēji.
Bille
B
Vai tas viss tādēļ, ka K&K savulaik ir bijis dāsns ziedotājs partijām? Ārprāts, cik lēti būtu sanācis, ja valsts kompensētu tikai Latvijas noguldītāju un pašvaldību naudu Pareksā.
***
*
Nevis izputējušo baņķieru, bet viņu ārzemju kreditoru labklājību - kas ir vēl sliktāk. Neļaujot notikt tam, kam jānotiek tirgus ekonomikā, - bankrotam, valdība glābj bankas ārzemju kreditorus un kropļo tirgus ekonomiku - rada tiem riska brīvu investīciju vietu. Vispirms nostājās miera stājā un pieņēma ES izdomātos noteikumus par Eur 50K garantijām noguldītājiem - kurām, zināma lieta, nebija seguma. Tad negribēja glābt tos noguldītājus, jo seguma ta' nebija! Izdomāja glābt (nenodrošinātos) ārzemju kreditorus - jo tam vismaz citi ārzemnieki aizdos naudu. Vai tas kantoris nebankrotēs (vai tomēr nebūs jāglābj arī noguldītāji) - 100% garantijas nav. Bet jautājumi noteikti jāuzdod Rimšēvičam, kurš iedeva valdībai iemeslu pārņemt banku (jo "sistēmiska", redz, esot), un FKTK, kurai būtu jābūt banku regulatoram.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas