Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +8 °C
Smidzinošs lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Voins negrib kandidēt uz iekšlietu ministra posteni, Pencis apdomātu

Iekšlietu ministres Lindas Mūrnieces (Vienotība) minētie iespējamie kandidāti uz iekšlietu ministra posteni – Valdis Voins un Ainars Pencis – pagaidām skeptiski izsakās par savām iespējām kandidēt uz šo amatu, lai gan Pencis vēl apdomātos.Bijušais Valsts policijas priekšnieks un pašreizējais ostas policijas vadītājs Valdis Voins, kurš ir arī Latvijas Basketbola savienības prezidents, aģentūrai BNS teica, ka neviens viņam pagaidām neesot piedāvājis kandidēt uz iekšlietu ministra amatu.

Uz jautājumu, vai piekristu kandidēt, ja to piedāvātu, Voins pēc nelielas pauzes atbildēja: "Laikam tomēr ne. Man šajā brīdī domas ir, ka ne."Viņš atzina, ka viņam pietiek darba ostas policijā un basketbola saimniecībā un viņam iesāktas daudzas lietas, un viņš neredz, kā tās varētu pamest vai savienot.Vērtējot ministra meklēšanas procesu un iespējas kandidātu meklēt profesionāļu vidū, Voins norādīja, ka jāizskata esot visas iespējas, lai atrastu labāko kandidātu."Viss jau atkarīgs no cilvēkiem – tā grūti sadalīt, varbūt tas profesionālis varētu būt spējīgs politiķis, vai arī politiķis varētu būt labs profesionālis. Es domāju, ka meklēšanā ir jānosaka gradācija – ko tad mēs gribam redzēt un kādu virzību tālāk darīt. Es domāju, ka jāizskata visas iespējas un jāatrod labākais," pārdomās dalījās bijušais VP priekšnieks.Arī bijušais Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšnieks Ainars Pencis aģentūrai BNS teica, ka viņam neviens pagaidām nav piedāvājis kandidēt."Ja piedāvātu, tad redzētu un sāktu domāt. Pagaidām es neesmu domājis. Nekad nesaki nekad – tā es varu pateikt," sacīja Pencis un piebilda, ka viņa vārda minēšana ir ministres domas, kuras viņa vairāk teorētiski pieļāvusi."Pieļaut un runāt jau var visu ko," piebilda Pencis.Mūrniece pēdējās dienās vairākos medijos izteikusies, ka nākamo iekšlietu ministru varētu meklēt no profesionāļu vidus, piemēram, Voinu vai Penci, kuri pieņemtu profesionālus lēmumus.Lūgta komentēt savu sakāmo presei, ministre aģentūrai BNS teica: "Es uzskatu, ka ministram ir jābūt politiķim un jānāk no "Jaunā laika". Viņus minēju kā nepolitiķus, bet profesionāļus, kas pārzina sistēmu, un abiem ir liela pieredze. Teorija, jo praksē parasti par ministriem arī kļūst politiķi."Jau vēstīts, ka 6.jūnijā amatu pametīs līdzšinējā iekšlietu ministre Mūrniece ("Jaunais laiks", "Vienotība"), kura februārī premjeram Valdim Dombrovskim ("Vienotība") iesniedza demisijas rakstu.Mūrniece kā ministra kandidātus minējusi arī Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas vadītāju Ainaru Latkovski ("Jaunais laiks", "Vienotība") un "Vienotības" Saeimas frakcijas vadītāju Dzintaru Zaķi ("Jaunais laiks").

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas