Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

VUGD priekšnieka amatam virzīs Oskaru Āboliņu

Iekšlietu ministre Linda Mūrniece (Vienotība) Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) priekšnieka amatā nolēmusi virzīt VUGD Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieku Oskaru Āboliņu.Par O. Āboliņa iecelšanu VUGD priekšnieka amatā  būs jālemj valdībai.L. Mūrniece izteica gandarījumu, ka ir izdevies vienoties par kandidātu, kuru atbalsta gan darbinieki, gan arodbiedrība un pašreizējā dienesta vadība. Kā būtiskākie kritēriji kandidātu izvēlē bija spēja komunicēt ar sabiedrību, kā arī autoritāte darbinieku vidū.

A. Pencis atzina, ka lielākā daļa dienesta darbinieku ir izteikuši vēlmi dienesta vadītāja amatā redzēt O. Āboliņu, kuram ir plaša praktiskā pieredze, jo viņš dienesta laikā veidojis karjeru no ierindas ugunsdzēsēja līdz Rīgas reģiona pārvaldes priekšniekam.

Darbu dienestā O. Āboliņš sācis 1992. gadā kā VUGD Rīgas pilsētas pārvaldes Centra rajona nodaļas ugunsdzēsējs, savukārt Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieka amatā viņš ir kopš 2009. gada.

O. Āboliņš norādīja, ka ir pagodināts ar viņa darba augsto novērtējumu un solīja savā ikdienas darbā veidot konstruktīvu dialogu ar nozares darbinieku arodbiedrību un sabiedrību.

Jau ziņots, ka pašreizējais VUGD priekšnieks Ainars Pencis 1. aprīlī ir nolēmis doties izdienas pensijā.
Jāatgādina, ka starp vērtējamajiem kandidātiem bija arī VUGD Operatīvās vadības pārvaldes priekšnieka vietnieks Kristaps Eklons, Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžas direktors Normunds Plēgermanis, VUGD priekšnieka vietnieki Māris Ziemelis un Intars Zitāns.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas