Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Zaķis: Vienotībai jāpilda vēlētājiem dotais solījums veidot vienu partiju

Politisko partiju apvienības Vienotība politiķiem jāpilda sabiedrībai pirms vēlēšanām dotais solījums izveidot vienu politisko spēku, partijas _Jaunais laiks_ (JL) kopsapulcē uzsvēra JL valdes loceklis, Vienotības Saeimas frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis.

„Daudzu gadu garumā izzinot sabiedrības viedokli, esam dzirdējuši prasību pēc iespējami vienkāršas partiju sistēmas valstī. Cilvēki nevēlas iedziļināties daudzu līdzīgu partiju viedokļu detaļās un jūtas neērti, ja jāizvēlas starp līdzīgiem spēkiem. Sekojot šim aicinājumam, uzsākām trīs partiju - JL PS un SCP - saliedēšanu,” kopsapulces dalībniekiem atgādināja Zaķis.

„Uzskatu, ka mums strauji jāvirzās uz Vienotības, kā vienas partijas izveidi. Atpakaļceļa nav,” pauda Zaķis.

Pēc Zaķa domām Vienotībai kā vienai partijai ir daudz vairāk plusu nekā mīnusu, kā piemēru minot dažādus viedokļus, kas nodrošina plašāku argumentāciju, pieņemot lēmumus.

“Jau šobrīd Saeimas frakcijā nozīme ir tikai un vienīgi katra deputāta personīgajām kvalitātēm un aktivitātēm, nevis partejiskajai piederībai,” norādīja Zaķis.

Vērtējot valdības un Saeimas frakcijas darbu, Zaķis norādīja, ka Vienotība ir pildījusi doto solījumu sabiedrībai un pieņēmusi budžetu, saglabājot stabilitāti valstī.

„Mēs neesam aizskāruši pensijas un negrasāmies to darīt arī turpmāk. Mēs esam kaut daļēji, bet pārcēluši, kā to bijām solījuši, nodokļu slogu no algām uz patēriņu,” atgādināja frakcijas vadītājs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas