Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Zatlera izredzes strādāt vēl vienu termiņu opozīcija vērtē optimistiski

Saskaņas centra līderis Jānis Urbanovičs un Tautas partijas priekšsēdētājs Andris Šķēle (PLL) kā visai augstu vērtē iespēju, ka Valsts prezidents Valdis Zatlers varētu iegūt nepieciešamo atbalstu, lai nostrādātu šajā amatā vēl vienu pilnvaru termiņu. To abi politiķi apliecināja trešdien _Dienas _viesistabā notikušajā diskusijā. 

Atgādinot, ka tieši Tautas partija 2007.gadā izvirzīja V. Zatleru Valsts prezidenta amatam, A. Šķēle uzsvēra, ka prezidentam, līdzīgi kā to pirms teju četriem gadiem izdarīja V. Zatlera priekštece amatā Vaira Vīķe–Freiberga, jau laikus vajadzētu paziņot par gatavību atkārtoti kandidēt uz amatu. Tad sabiedrībai un deputātiem būšot laiks izvērtēt prezidenta darbību. 

A. Šķēle kā visai augstas V. Zatlera iespējas vērtēja tāpēc, ka gan no Vienotības, gan Zaļo un Zemnieku savienības pārstāvjiem dzirdējis, ka viņi varētu par V. Zatleru balsot. J. Urbanovičs domā, ka Vienotībai vieglāk būs vienoties par atbalstu V. Zatleram, nekā par vienu kandidātu no sava vidus. Saskaņas centra līderis arī uzteica V. Zatlera demonstrēto interesi par iekšpolitiku. "Es optimistiski vērtēju Valda Zatlera iespējas strādāt otro termiņu," sacīja J. Urbanovičs.

V. Zatlers amatā uz četriem gadiem tika ievēlēts 2007.gada 31.maijā, bet zvērestu nodeva un stājās amatā tā gada 8.jūlijā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas