Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Zatlers: Kalnmeiera kungs ir ievēlēts būt ģenerālprokurors

Valsts prezidents Valdis Zatlers šodien sacīja, ka "Kalnmeiera kungs ir ievēlēts, lai būtu ģenerālprokurors". Tā Valsts prezidents komentēja Ērika Kalnmeiera iniciatīvu par inventarizāciju tā sauktajā stipendiātu lietā.“Mēs ar Kalnmeiera kungu esam tikušies vairākas reizes, un esmu informēts par visu, ko viņš ir plānojis darīt. Kalnmeiera kungs ir ievēlēts, lai būtu ģenerālprokurors. Tā ir viņa kompetence, kā vislabāk vadīt Ģenerālprokuratūru un organizēt tās darbus,” šodien uz žurnālistu jautājumu atbildēja V.Zatlers.

Jau ziņots, ka Ē.Kalnmeiers paziņojis, ka par stipendiātu lietu dēvētajā procesā tiks veikta inventarizācija. Tas izraisījis plašas diskusijas, vai līdz šim zināmais par stipendiātu sarakstu tiks izmeklēts. Tā dēvētā stipendiātu lieta ir izdalīta no Ventspils amatpersonu lietas.

Jau rakstīts, ka šajā lietā ir aizdomas par iespējamu varas pirkšanu Latvijā. Dienas līdz šim pētītais liecināja, ka laikā no 2001. līdz 2006.gadam politiskiem mērķiem no, iespējams, Ventspils mēra Aivara Lemberga pārraudzītās melnās kases aizplūduši vairāk nekā septiņi miljoni dolāru. No pie varas joprojām esošajām partijām starp tā sauktajiem stipendiātiem, iespējams, atrodamas tādas partijas kā ZZS, TB/LNNK, kā arī LPP/LC. Daļa lietas materiālu nesen publiskoti interneta vietnē rokasgramata.com.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas