Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Zatlers: Sarkanās armijas veterānus neierobežojam

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Kalvis
K
Ja 16. martā nesātu svastiku tad tie svētki uzreiz būtu aizliegti, bet ja 9. maijā nēsā sirpi un āmuru tas ir pieļaujami! Kas tad tā par demokrātiju abi simboli taču ir aizliegti?
KLM
K
Kundze,apzinos, ka mans humors ir zem katras kritikas, neciešams, tomēr to izmantoju - pēc Latvijas ''brīvprātīgās'' pievienošanās draudzīgajai PSRS tautu saimei laikrakstā ''Pravda'' parādījās ziņa - uz Latviju tiek sūtīti vilcienu sastāvi ar pārtiku - Latvijas trūkumcietējiem (darbaļaudīm). Tas, ka Jūs esat pārliecināta, ka latvieši visos laikos pratuši sevi pabarot, liecina par to, ka ''Pravdā'' publicēta ziņa ir neiedomājams absurds, tik raksturīgs ''atbrīvotājiem'' (arī no pārtikas).Ar cieņu.
!
!
Stāsti par vācu iecerēto iznīcību visiem baltiešiem ir izdomāti turpat, kur mīl uzsvērt 700 gadu jūgu, tai pat laikā kaut vai Pētera I nesto totālo iznīcību ("VIdzemē varēja jāt dienām ilgi, nedzirdot nevienu gaili dziedam") kaut kā tajās gudrībās pamanās apslēpt. Tāpēc tur viss ir skaidrs. Lai vācieši runā par sevi, bet sovjeti paskatās uz saviem darbiem, ja, protams, ir cilvēki, par ko brīžiem jāšaubās, lasot par kara laika noziegumiem.
Dollija
D
Be es vēl gribu pievērsties fašisma un komunisma novērtējumam. Kamēr šie zvēri nebūs atzīti kā vienlīdz bīstami un nosodāmi ļauni, nekas nemainīsies. Komunisma ideju piekritēji turpina savas idejas sēt jaunajā paaudzē un augļus baudīsim drīz vien. Krievijas dažādos nostūros un atšķirīgos mērogoas jau tā robeža starp neofašistiem un komunistiem aizvien vairāk izzūd. Tas mani biedē. Mani biedē un tracina pasaules nevēlēšanās to saprast un izdabāšana krievu lācim, par kuru dažkārt nevar tikt gudrs, vai tas ir brūns, sarkans vai sarkanbrūns.
Dollija
D
Es laikam tiešām kaut ko nesaprotu. Kad tas notika - pēc kara vai tagad? Neatceros, kad mums būtu nākusi pārtika no rietumiem. Bet - lai nu būtu, varbūt kaut ko esmu aizmirsusi. Man gan vienmēr ir šķitis, ka latvieši visos laikos ir pratuši sevi pabarot, ja vien nav bijuši galīgi aplaupīti.
lauķe
l
Bet vai jums vecāki nestāstīja, ka, ja 41.gada jūlijā Latvija nebūtu ienākuši vācieši, tad krievi būtu izsūtījuši visus nacionāli domājošos latviešus un ne tikai! Bet par Zatleru vispār neizteikšos, jo tas izklausītos pārāk skarbi.
KLM
K
No kuras puses nāca? Austrumiem, rietumiem ? .......................................................... ..................................... Kundze, vai esat dzirdējusi, ka mēs savulaik brīvprātīgi, uzsveru, brīvprātīgi pievienojamies rietumu brālīgo tautu saimei?
Dzintars
D
Šausmas pārņem klausoties Zatleru, vai viņš maz saprot ko runā.
Dollija
D
No kuras puses nāca? Austrumiem, rietumiem?
KLM
K
Mani vecāki stāstīja, ka paredzēts bijis atstāt tikai tīrasiņu cilvēkus... ............................................... ............................................................ ....... Vai Jūsu, iespējams, tīrasiņu vecāki nestāstīja Jums, ka līdzko Latvija brīvprātīgi, uzsveru, brīvprātīgi pievienojās brālīgo tautu saimei, tā momentā uz šopusi nāca vilcienu sastāvi ar pārtiku - lai paglābtu no bada nāves netīrasiņu latviešu darbaļaudis? Un vēl - pie kādas grupas, tīrasiņu vai nē, Jūsuprāt, pieder biedrs Rubiks?
lux
l
Muļķīgi minēt kā būtu, ja būtu. Taču domāju, ka tas par visu iznīcināšanu ir mīts, ko uzturēt ir izdevīgi kremlim. Lai nu kā, bet tādas cūcības nebūtu, netiktu mēs arī tik tālu atsviesti atpakaļ savā attīstībā, kā tas notika padomju okupācijas gados. Lai nu kā, bet WWII Latvijā nav beidzies, kamēr tie krievu ālēsies pie pieminekļa un daži jaunie nekauņas no Vienotā Latvija vienošanu ir iedomājušies kā Maskavas interešu izpildi. Turklāt viņi ir arī ļoti stulbi. Vienā 'viņus lapelē bija teksts: Latvija, Kreivija un citas ES valstis. Viņi ir tik stulbi, ka pat prašibas Statoilam nespēj uzrakstīt valsts valodā.
Metsasisu
M
Atsķirība ir milzīga. Tie kara veterāni latvieši, kas karoja padomijas armijā, saņem Krievijas prezidenta apsveikumu un triju pirkstu kombināciju materālā ziņā. Tā rīkojās tie, kuri pasludina sevi par uzvarētājiem. Turpretīm oficiālie zaudētāji vācieši latviešu leģionāriem invalīdiem maksā cienījamas pensijas un piešķir dažādas privilēgijas. Vāciešai ir atlīdzinājuši visem, kuriem pāri darījuši. Tikmēr sovetkrievu okupācijas armijas virsnieki bauda Latvijas valdības labvēlību un viņi no Krievijas saņem pensijas. Pa sēdēšanu uz dīvaniem, ka bija aizmugures žurkas un čakarē latviešus.
Dollija
D
Es nezinu, vai vācieši bija labāki, vai tikpat slikti, taču mana mamma stāsta, ka vācu okupācijas laikā pa grāvmalām izvarotas un nožmiegtas sievietes nav mētājušās, kā tas bija masveidā vērojams, kad kā "atbrīvotāji" Tukumā ienāca kazahu (ar šaurām, "šķībām: acīm) pulki. Vācu laikā varēja staigāt vēlu naktī droši, bet krievu laikā- ij nedomā. Tikvien tās atšķirības, kas attiecas uz civiliedzīvotājiem. Tikai sīki sadzīviskā plāksnē tolaik divdesmitgadīgas meitenes atmiņās.
Maija
M
Beidziet nu rieties!Prezidents pareizi saka,vēsturi mēs neviens neizmainīsim...Vācieši nebija ne par matu labāki...Krievus Jūs redzat,bet tos otrus nē.To OTRU zvērības Jūs neviens pat nepieminat.Diezin kā mums klātos vācu jūgā,brīvību jau nu viņi mums nedotu vis...Mani vecāki stās'tīja,ka paredzēts bijis atstāt tikai tīrasiņu cilvēkus...
pakausis
p
pareiz Valdi.. kaadam tas bija jaapasaka!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas