Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Zatlers: Svētki ir tikai tad, kad esam blakus tiem, kurus mīlam

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
lauķe
l
Ta kā negribētos Ziemassvētku laikā mest akmeni prezidenta dārziņā, taču rindkopa viņa vēstījumā lika aizdomāties.......par tām mājām, kur uzticami kaimiņi un tādēļ atslēgu var likt zem akmeņa..... Tā jau notiek spriežot pēc Zatlera pēdējām aktivitātēm - " uzticamais" kaimiņš Krievija ļoti labi zina, kur nolikta tā atslēga ar kuru atslēgt Latviju...... Es nudien justos drošāk, ja Latvija būtu aizslēgta un tā atslēga nolauzta......vismaz priekš Maskavas!
rasma
r
Johaidiiii, es gribu redzet ka Jus sedesiet prezidenta kresla un tad jau laikam mums bus leiputrija.Mes jau visi milam visus kritizet,aprunat,skaust,Ak zheee shodien tachu 1 Ziemassvetki,vai nu tiesham mums jaskatas mute citiem ,vai mes pashi nevram savu dzivi dzivot. AMEN.
Juris
J
latvietis » Juri 02:18 Pirms pīties nesaprotamās "garīgas hierarhijās" un pašizgudrotās reliģijās vai nevajadzētu PAINTERESĒTIES, ar ko un kā dzīvoja mūsu tēvi un vectētiņi? ------------------------------- Vectētiņus taču pavisam citas enerģijas virzīja , nav jādzīvo vēsturē , bet jāiet apziņas evolūcijas ceļš un tas ir neizbēgami , varat pretoties cik gribat , pienāks laiks ,kad apzināta izvēle būs neizbēgama - vai pīties aizejošas vecās enerģijās vai atskārst ,kādu potenciālu nes jaunās enerģijas . Cilvēks ar kosmisko apziņu pavisam tuva nākotne , jo kritiskā masa ,kas jau tā dzīvo ar katru brīdi pieaug . Un enerģijas tiek sazemētas šeit uz Mātes Zemes . Kas tam pretosies , tam būs grūta dzīve , jo pietrūks līdzsvara un harmonijas . Šī elkdievība jums nekādu līdzsvaru un mieru nenesīs , laiks apzināties !:))
K5
K
Katrs pats savs laimes kalējs, ja esi bez darba tad pats pa esi arī pie tā līdzvainīgs, labie un talantīgie darbu dabus vienmēr, tos cilvēkus pat uzaicina stradāt un viņiem CV nav jāsūta. Pats esmu vaditajs, zinu kadi ir darbinieki, ir kadi kas grib kaut ko un ir tadi kas sēž savā vietā un domā ka viņam viss vienkarši pienākas
Raimis
R
Paldies, prezidenta kungs, tā bija sirsnīga un jauka uzruna. Un visus aicinu vismaz šajā laikā būt iecietīgākiem vienam pret otru.
Paldies
P
Jauki, pat ar tādu siltu labsajūtu dzīvot nabadzībā bez izredzēm atrast darbu. Paldis prezident, tādi man svētki
ekoloģija- kristīga
e
Gan latviešiem, gan citiem eiropiešiem mūsdienās pietrūkst: 1) nesavtības - attiecībās ar citiem (ir par daudz alkatības un zeļ naudas kults), pietrūkst 2) dabas mīlestības, lai to nevis neapdomīgi izmantotu, bet saudzētu! Un šajos punktos latviešu tautas dziesmas sasaucas ar viduslaiku mūka Asīzes Franciska pieeju! Lūk, viduslaiku askēta un mūka Asīzes Franciska "Miera lūgšana", kas izsaka kristīgās ētikas būtību un ko vēlāk variējuši daudzi rakstnieki, arī mūsu Rainis (dodu saīsināti): "Radi no manis Kungs miera darbarīku, lai es nestu saticību, ku sāpīgi dara pāri, lai es pārplūstu ilgās dot, bet ne ņemt, lai ilgotos ne tik daudz būt mīlētam, cik mīlēt ne tik daudz būt saprastam cik saprast citus, jo rodi sevi - tikai tad, kad atdodi sevi nomirstot sev - dzimsti mūžīgajai dzīvībai" Lūk no šejienes nāk slavenais Raiņa = "dodot gūtais neatņemams" Vienkāršs dzejolis ir laba lieta arī, bet šis dzejolis un pati Franciska dzīve iedvesmoja cilvēkus uz nesavtīgi ziedošanos saviem tuvākajiem. Francisks iekopa pirmos leprozorijus (lipīgas slimības - lepra - dziedinātavas) un nebaidījās tajos strādāt. Daudzi kristieši un pat citu ticību pārstāvji smēlušies viņa dzīves piemērā spēku un piemēru savai darbībai.. Otrs motīvs: dabas mīlestība, ekoloģiskais motīvs, kas izpaužas Franciska" dziesmā par Sauli" "Slavēts esi Tu, Kungs, ar visu radību savu, bet jo sevišķi ar mūsu kundzi, māsu Sauli, kas atnes mums dienu un apgaismo mūs pašus, un ir tik mirdzoša un skaista, un tās spožums ir attēls Tavs, Tu Visaugstais! Slavēts esi Tu, Kungs, par mēnesi – brāli un māsām zvaigznēm, kuras pie debesīm radījis esi, tik skaidras, krāšņas un cēlas. ... Slavēts esi Tu Kungs par brāli ūdeni, kas ir tik derīgs, pazemīgs, jauks un šķīsts. Slavēts esi Tu, Kungs, par māsu uguni, ar ko Tu mums apgaismo nakti, un tā ir tiks skaista un līksma, tik spēcīga, stipra! Slavēts esi Tu, Kungs, par mūsu māsu zemes māti, kas mūs baro un uztur un dod mums visādus augļus, krāsainas puķes un zāles! ... Slavēts esi Tu, Kungs, par visiem, kas piedod aiz mīlestības uz Tevi un slimības pacieš un bēdas. Svētīgi tie, kas uztur mieru, Jo Tu Visaugstais, tos vainagosi!" Lūk divi motīvi: 1) tuvākā mīlestība(kuras dēļ spējam atteikties no sevis - sava labuma, savām iegribām) un 2) dabas (kurā atspoguļojas Dieva godība) mīlestība, ko varam mācīties no viduslaiku mūka! Bez reliģiozas motivācijas ekoloģisko apziņu attīstīt būs pagrūti, bet tas ir cilvēces uzdevums, lai planētu saglabātu nākamajām paaudzēm. Tāpēc Asīzes Francisks ir labs paraugs jaunatnei un mums visiem... padomāsim par to!
latvietis
l
Pirms pīties nesaprotamās "garīgas hierarhijās" un pašizgudrotās reliģijās vai nevajadzētu PAINTERESĒTIES, ar ko un kā dzīvoja mūsu tēvi un vectētiņi? TAD Tu uzzinātu, ka Baznīca un tautas mantojums, tai skaitā folklora, ir labi sadzīvojuši kopā! Kāpēc no tā attiekties un ķēmoties līdzi pasaule visādos New age, okultismos, neopagānismos, ezotērismos un dievturismos? Man patīk latviešu kristīga pārliecība, kas sakņojas gan Jēzus unikālajā vēstī, gan seno indoeiropiešu gudrības mantojumā!
juris
j
Džeks norunājis kā mācītājs. Bet ko darīt tiem, kuriem nav ģimenes un kaimiņi paši tiek ar lietām galā? Vai plašāk paskatīties nozīmētu būt nelabvēlim Latvijai? Vai tikai sekot vietējo politikāņu vēlmēm nozīmētu darīt labu Latvijai? Nesajūtu, ka runātu valsts prezidents. Šodien paklausījos krievu prezidenta sarunu ar televīziju vadītājiem. Patiešām cits tvēriens, pavisam cits skatījums un ļoti tālu no mūsu žurnālistu atspoguļotā par Krieviju mūsdienās. Jūtams - tur lietas ies uz augšu, bet tas nenozīmē, ka vietējiem latvju politikāņiem būtu jālokās krievu priekšā kā to darīja vakar čekists, Dinamo hohejistu vadonis, priekš Zatlera, sporta gada balvas pasākumā. Tas patiešām izskatījās nožēlojami...
borcinsh
b
"Svētki ir tikai tad, kad esam blakus tiem, kurus mīlam" ---- vai esi domajs - par chekistiem no kremlja ?
Nebija es....
N
Bla bla bla. Vai prezidentam mazliet vainības sajūta lativjas politki sačakarēju un izkrāpa Latvijas iedzīvotājus?
Juris
J
Visas pasakas reiz izskan . Ja patiesi ,kas godināms šajā laikā tad tā ir Dabas un Cilvēku līdzsvars un saskaņa . un tas ir Saulgriežu laiks , kas joprojām nav ietverts svinamo dienu sarakstā . Tā vietā svinam ideoloģijas motivētus , nepatiesus svētkus . Bet laiks visu noliks savās vietās . Vai ideoloģijas spēs pāriet pār patiesības zobena tiltu ? Redzams ,ka ne ,jo tās nāk un iet , bet cilvēks paliek vienots ar Dabu neskatoties ne uz ko , kaut arī daudz dara Dabai pāri . bet jauna apziņa nesīs jaunu atskārsmi , ka esam vienā ceļā , gan Māte Zeme , gan Cilvēks . Un tas ir būtiski , nevis melīgas pasakas par silīti , kam tiek piešķirta nenormāla uzmanība , nepamanot , ko tad pats Skolotājs mēģināja pateikt . Kristus bija liels šamanis un ar savu piemēru mēģināja pateikt , ka arī mēs varam būt savas dzīves šamaņi . Bet daudzi potenciālie šamaņi tik uz pielūgsmi spējīgi . Bet Domāju Garīgā Hierarhija , vienmēr ir mēģinājusi pateikt , ne tur tā sāls un tur samierināšanās nebūs . Cilvēka cienīga apziņa tiek stimulēta no Gara puses , bet cilvēks joprojām vēl uz ceļiem Laiks saprast , gars mīt katrā no mums , laiks piecelties kājās :))
Jauki
J
Paldies, prezident! Lieliska uzruna!
kristietība+latviskums
k
Tautas apziņā kristietība - tāda kāda tā ir patiesībā - Bībeliskā, nevardarbīgā un līdzcietīgā - ir cieši iesakņojusies! Tur neko nevar darīt! Un to tautas dziesmas labi pierāda! šo labo savienību starp folkloru un kristietību nevajag škeltnieciski un sektantiski šķirt! Tas nav izdevīgi latviešu tautai! Mūsu tautas garīgā pieredze ir gan baznīcas tradīcijās, gan folklorā: Vai, dieniņa, man' dieniņa, Tu atnāci nezināma! Nu iet mana dvēselite Jēzus Kristus rociņâ. 27591-0 Pūt, eņģeli, vara strumpi, Lai skan visa pasaulite: Nu iet mana dvēselite Jēzus Kristus rociņâ. 27611-0 Ziemas svētki, liela diena, Tie Dievami dārgi laiki: Ziemas svētkôs Jēzus dzima, Lielu dienu pakrustija. 33294-0 Lai byus Jèzus gùdynóts! Tej pyrmò volùdeņa; Pyrma Dìvu pìmineišu, Tod palaizšu volùdeņu. 34247-0 Ziemassvētki ir tālab, lai mēs samierinātos - to māca gan tautas dziesmas, gan Jēzus Kristus!
par Ziemassvētkiem
p
Ko nozīmē Ziemassvētki? Daudzas tautas, arī baltu ciltis, senatnē svinējušas BŪTISKO - cerību par dzīvības uzvaru pār nāvi, ko SIMBOLIZĒ gada laiku maiņa! Tātad saulgrieži ir TIKAI simbols daudz dziļākai idejai! >> idejai par dzīvības uzvaru pār nāvi, gaismas uzvaru par tumsu, labā uzvaru par ļauno! Tie Ziemassvētki, ko svinam Eiropā aizsākušies senajā Romā, kad Jēzus dzimšanas dienas piemiņu sāka svinēt Ziemas saulgriežos, kuros tolaik bija populārs Saules (Sol invictus) kults (kristieši tātad ir gājuši kultūru integrācijas ceļu, sava laika tradīcijām piešķirot jaunu nozīmi). Tātad daudz tautu saulgriežos svin pagriezienu no ziemas uz vasaru, kas simbolizē dzīvības uzvaru par nāvi. Kristietībā dzīvības uzvara pār nāvi sākas jau ar Jēzus Kristus piedzimšanu. Tātad kristietībā KULMINĒ un ĪSTENOJAS visu iepriekšējo reliģiju cerības! Jo Dievs PATS nāk pie cilvēces kā Jēzus Kristus! Bet Santa Klauss ir tas pats Svētais Nikolajs (Nikolaus), kurš bija kvēls kristietis un bīskaps Patras pilsētā un apdāvināja slepeni savus nabadzīgos draudzes locekļus - ieliekot tiem naudu kurpēs, kas stāvēja ārā pie mājokļiem! Savukārt Ziemassvētku eglīte ir: 1) Kristus simbols, kurš mirst pie krusta par cilvēkiem lai dāvātu tiem mūžīgo dzīvību. Tāpēc Ziemassvētku eglītes parasti iestiprina krustā. Zaļā egle ir arī 2) dzīvības simbols VISIEM!! 3) rotas tajā ir mūsu dvēseles, kas tiecas pēc mūžīgās dzīvības, mīlestības un laimes! Kļūsim par skaistām garīgām rotām Dieva rokās!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas