Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Zatlers turpina vizīti Polijā

Otrdien turpinot oficiālo vizīti Polijā, Valsts prezidents Valdis Zatlers noliks vainagu pie Nezināmā kareivja kapa, kam sekos oficiālās sagaidīšanas ceremonija, Latvijas un Polijas prezidentu un delegāciju sarunas un preses konference, ziņo Prezidenta kancelejas preses dienests.

Notiks arī prezidenta tikšanās ar Polijas Republikas augstākajām amatpersonām –Ministru prezidentu, Seima priekšsēdētāju un Senāta priekšsēdētāju.

Vizītes pirmajā dienā Valsts prezidents un Lilita Zatlere pēc Polijas prezidenta ielūguma apmeklēja Varšavas Sacelšanās muzeju, kurā apskatāmas dokumentālas liecības par 1944. gada notikumiem Polijā. Ar muzeja ekspozīciju, kurā, līdzīgi kā Latvijas okupācijas muzejā, iespējams iepazīt tautas vēstures drūmākās lappuses, viņus iepazīstināja Sacelšanās muzeja direktora vietnieks Dariušs Gavins.

„Tuvāk iepazīstot Polijas tautas vēstures skarbākās lappuses un nesalaužamo brīvības cīņu garu, es daudz personīgāk un precīzāk izprotu iemeslus un to cilvēcisko pārliecību, kas Latvijas poļus, nezaudējot savu nacionālo identitāti, jau padomju gados mudināja iesaistīties pret režīmu vērstās neformālās kustībās un atmodas gados uz barikādēm stāvēt plecu pie pleca ar latviešiem,” pēc apmeklējuma sacījis V.Zatlers.

Pirmdienas vakarā prezidents tikās ar Polijas latviešu kopienas pārstāvjiem, tajā skaitā Varšavā studējošiem Latvijas jauniešiem.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas