Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Zatlers un Ronis pateicas par "provokatīvās akcijas" novēršanu

Valsts prezidents Valdis Zatlers augsti novērtējis policijas, kā arī citu iesaistīto institūciju darbu, kas palīdzēja novērst provokatīvo akciju, kuras mērķis bija atzīmēt nacistiskās Vācijas karaspēka ienākšanu Latvijas galvaspilsētā 1941.gada 1.jūlijā, liecina paziņojums no Rīgas pils.Valsts prezidents uzskata, ka šāda provokatīva pasākuma rīkošana pie Latvijas valstiskuma simbola - Brīvības pieminekļa - būtu valsts neatkarības zaimošana un norāda, ka ar cieņu ir jāizturas pret traģisko valsts un tautas vēsturi un nav pieļaujamas aktivitātes, kas sanaido Latvijas sabiedrību.

Tāpat Valsts prezidents norāda, ka vakardienas notikumi skaidri apliecina, ka Latvijas valsts aktīvi un cieti iestājas pret jebkuru naida ideoloģiju."1941.gada 1.jūlijs nav Rīgas  atbrīvošanas diena. Šajā dienā netika atjaunota Latvijas neatkarība, tieši pretēji, sākās laika posms, kas atnesa lielu postu mūsu valstij un bija saistīts ar dažādu Latvijā dzīvojošo tautību cilvēku iznīcināšanu. Latvijas teritorijā tika īstenots viens no briesmīgākajiem noziegumiem pret cilvēci – holokausts –, kā rezultāta iznīcināja gandrīz visu Latvijas ebreju kopienu. Nacistu režīms izveidoja  koncentrācijas nometnes un īstenoja plašas represijas pret civiliedzīvotājiem. Šajā periodā notika Latvijas valstiskuma pazemošana un tās saimnieciskā izlaupīšana," uzsvēris V.Zatlers.

Pateicības vārdus drošībsargājošajām iestādēm izteicis arī ārlietu ministrs.

"Valsts un pašvaldības kārtību un drošību sargājošās iestādes vakar rīkojās profesionāli un atbildīgi. Līdz ar to ikviens Latvijā un pasaulē varēja pārliecināties, ka mūsu valsts ir gatava izlēmīgi aizstāvēt patiesu demokrātiju un valstisku pašcieņu," policiju slavē ārlietu ministrs Aivis Ronis. 

Vakar Vecrīgā tika pieteikts gājiens no Okupācijas muzeja līdz Brīvības piemineklim, ko rīkoja biedrības Gustava Celmiņa centrs biedri un atbalstītāji. Viņi vēlējās atzīmēt 1941. gada 1.jūlijā notikušo Vācijas karaspēka ienākšanu Rīgā. Policija gājienu apstādināja, tam īsti nesākoties, organizētāji tika izolēti.  Gājienu un ziedu nolikšanu negribēja pieļaut Rīgas dome. Organizētāji to pārsūdzēja un tiesa pasākumu atļāva.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas