Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Ziemassvētku vakarā daudzi iedzīvotāji guvuši traumas

Ziemassvētku vakarā daudzi Latvijas iedzīvotāji guvuši traumas. Mediķi izbraukuši uz vairāk nekā 1300 izsaukumiem, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības (NMP) dienesta Komunikācijas nodaļas pārstāve Laura Bundule.

Visvairāk izsaukumu bijis Rīgā un tās reģionā. Liela daļa traumu saistītas ar auksto laiku, slidenajām ielām un neuzmanīgu rīcību ar karstiem priekšmetiem. Piemēram, esot applaucējies kāds divus gadus vecs bērns.

Bundule skaidroja, ka iedzīvotāju gūtās traumas ir ikdienišķas šim laikam.

Rēzeknes novadā divi cilvēki guvuši traumas, pakrītot uz slidenajām ielām, arī divas sievietes Rīgas reģionā guvušas savainojumus, paslīdot uz ledus - viena no tām Rīgā, otra Ogrē.

Vairāki vīrieši visā Latvijā guvuši apsaldējumus, ilgstoši uzturoties ārpus telpām aukstajā laikā vai arī bijuši ģērbti nepiemēroti plānā apģērbā. Daudzos gadījumos cietušie bijuši alkohola reibumā.

Aukstajā laikā divi vīrieši cietuši Jelgavā. Viens no tiem, 22 gadus vecs apsaldējis kājas, ejot pēc Ziemassvētku eglītes, savukārt otrs - 43 gadus vecs - atrasts, guļot pagalmā, un guvis virspusējus ķermeņa apsaldējumus. Arī Rīgā trīs vīrieši guvuši virspusējus apsaldējumus - viņi atrasti pilsētas ielās alkohola reibumā. 43 gadus vecs rīdzinieks apsaldējis roku, 46 un 49 gadu veci vīrieši guvuši kāju apsaldējumus.

Vidzemē apsaldējumus guvuši trīs vīrieši, iespējams, esot alkohola reibumā. Madonā 50 gadu vecs vīrietis kailām rokām racis sniegu, savukārt 47 gadus vecs vīrietis vairākas stundas gulējis sniegā. Strenčos kāds 25 gadus vecs vīrietis bijis izgājis no mājām pārlieku plānā apģērbā un apavos.

Rīgā trīs cietušajiem mediķi konstatējuši hipotermiju jeb ķermeņa atdzišanu, ilgstoši uzturoties salā, tostarp divi 53 un 47 gadus veci vīrieši bijuši alkohola reibumā. Kāds 76 gadus vecam rīdziniekam atdzišana konstatēta, jo viņš uzturējies dārza mājiņā. Pie viņa mediķiem nācies doties aptuveni divus kilometrus kājām, lai sniegtu palīdzību. Ar Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta palīdzību vīrietis nogādāts līdz NMP dienesta automašīnai.

Vairāki iedzīvotāji guvuši termiskas traumas, tostarp Madonā ar verdošu ūdeni applaucējies divus gadus vecs bērns, gūstot roku un krūškurvja applaucējumus.

Savukārt Dobelē 38 gadus vecs vīrietis pie krāsns darbojies ar "Makroflex" putām, kas eksplodējušas un aizdegušās, vīrietim gūstot sejas un plaukstu apdegumus. Kāds cits, 22 gadus vecs, vīrietis Dobelē apdedzinājis rokas ar uz plīts novietotu karstu katlu. Abi cietušie nogādāti slimnīcā.

Daudzviet Latvijā mediķiem pie pacientiem nācies doties kājām, jo sniega dēļ nav bijis iespējams līdz notikuma vietai piebraukt ar transportu. Vidzemē dažādos pagastos mediķi pie pacientiem kājām devušies četras reizes, ik reizi veicot 200 līdz 700 metru garu ceļu. Rīgā medicīniskās palīdzības sniegšanai mediķiem kājām bija jāmēro aptuveni divus kilometrus tāls ceļš, lai nokļūtu līdz kādai dārza mājiņai Dārzciema ielā.

Saulkrastos pie pacienta kājām medicīnas darbinieki devās 1,5 kilometrus, Zemgalē ceļi piebraukšanai pie pacientiem kopumā esot slikti, taču neesot atsevišķu gadījumu, kad mediķi nevarējuši piekļūt ar transportu notikuma vietā. Savukārt Latgalē, Briģu pagastā pie kādas vecāka gadagājuma pacientes mediķi vakar pa sniegu briduši divus kilometrus turp un atpakaļ.

Bijis arī gadījums, kad Kurzemes pusē, izsaucot NMP, kāda pacienta radi mediķus brīdinājuši, ka mājām grūti piekļūt, kā arī paši izveduši slimnieku ar traktoru no tām, lai nodotu mediķiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas