Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Zīli sarūgtinājis Zatlera teiktais Davosā par eiro ieviešanu

Latvijai ir jāstrādā pie tā, lai panāktu eiro ieviešanai nepieciešamo Māstrihtas kritēriju izpildes pārskatīšanu, un Valsts prezidents Valdis Zatlers, Davosas prestižajā forumā paziņojot, ka mūsu valsts vēlas pildīt šos kritērijus, ir samazinājis mūsu manevra iespējas, - šādu viedokli sestdien apvienības "Tēvzemei un brīvībai"/LNNK domes sēdē paudis tās priekšsēdētājs Roberts Zīle.

"[Valsts prezidents] izņēma kārtis mums no rokām ārā," uzskata Zīle, stāstot, ka tas viņu "ārkārtīgi sarūgtinājis".

Savukārt Grieķijas premjers, kurš līdz ar Zatleru, Eiropas Centrālās bankas prezidentu un Spānijas premjeru piedalījās minētajā diskusijā, nevienu vārdu neesot bildis par vēlmi izstāties no eirozonas, lai sakārtotu valstī esošo kritisko finanšu situāciju, kas vairs neatbilst Māstrihtas kritērijiem.

TB/LNNK priekšsēdētājs uzsvēra, ka Latvijai par savām interesēm ir jāpacīnās, nevis uzreiz jāpaziņo, ka tā vēlas izpildīt Eiropas vienotās valūtas ieviešanai nepieciešamos kritērijus, kuriem jau patlaban neatbilst daļa no eirozonā esošajām valstīm.

Zatlers Davosā paziņoja, ka Latvijai ir svarīgi ievērot visus Māstrihtas kritērijus, neprasot atlaides pievienošanās procesā, lai Latvijas tautsaimniecība būtu veidota uz ilgtspējīgiem un stabiliem pamatiem.

Tāpat Zīle sestdien savas partijas biedriem norādīja, ka TB/LNNK priekšvēlēšanu laika stūrakmens būs privātā parāda samazināšana valstī. Zīlem ir arī atsevišķi iebildumi pret valstī veiktajām nodokļu izmaiņām. Piemēram, viņš uzskata, ka mājokļa nodoklim ir jānosaka neapliekamais minimums. Tās esot nepieciešams arī kapitāla ienākuma nodoklim. Tāpat esot nepieciešams mazināt iedzīvotāju ienākuma nodokļa bāzes likmi.

TB/LNNK apņēmusies savu vēlēšanu sociālekonomiskās programmas aprises sagatavot līdz aprīlī gaidāmajam kongresam.

"Es ceru, ka mums izdosies labs piedāvājums vēlētājiem," teica Zīle.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Zatlers Davosā: svarīgi ievērot visus kritērijus eiro ieviešanai, neprasot atlaides

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas