Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Zivtiņš: pamazām pārtopam par valsti, kur iereibuši šoferi vairs nav tik liela problēma

Pamazām pārtopam par valsti, kur iereibuši autovadītāji vairs nav tik liela problēma, šādu viedokli pirmdien intervijā Latvijas Radio pauda Valsts policijas Prevencijas pārvaldes priekšnieks Edmunds Zivtiņš. Viņš piebilda: to rāda skaitļi – nevis par tiem cilvēkiem, kurus aiztur policijas darbinieki, bet gan par ceļu satiksmes negadījumiem ar iereibušajiem. Tas, viņaprāt, ir objektīvs rādītājs.

Viņš piebilda, ka, palielinoties velosipēdistu skaitam, pieaug arī iereibušo velosipēdistu skaits. Turklāt bieži vien viņi nemaz nezinot, ka arī velosipēdists nedrīkst brautk iereibuši. Kā stāstīja E.Zivtiņš, birojā katru dienu tiek saņemti zvani ar stāstu, ka cilvēks plāno doties pie draugiem, zina, ka tur lietos alkoholu, un vēlas zināt, vai to drīkst. Kā atgādināja policijas pārstāvis, administratīvais sods iestājas jau no 0,5 promilēm. Autovadītāja tiesības gan iereibušam riteņbraucējam neatņem un soda punktus neskaita.

Vaicāts, vai ir dzirdējis par gadījumiem, kad policisti reibumā pieķertos autovadītājus "pārraksta" par iereibušiem velosipēdistiem, E.Zivtiņš atzina, ka tas ir plaši izskanējis presē un par to runā, bet tas neatbilstot patiesībai. "Šī lieta nav jauna," teica policijas pārstāvis un norādīja, ka jau vairāk nekā divus gadus izvēles kārtībā tiek pārbaudīti materiāli, un ļoti reti esot tā, ka velosipēdistiem bijušas autovadītāja tiesības un automašīna. "Tīri teorētiski tas ir iespējams, bet man nav pamata tā teikt. "

Viņš arī pauda viedokli, ka policija ir gatava mācību gadam, un norādīja, ka pie skolām fotoradari strādās jau no 1.kilometra, proti, ja atļautais ātrums ir 30 kilometri stundā, tad pie administratīvās atbildības sauks, ja šoferis brauks ar ātrumu 31 kilometrs stundā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas