Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

ZRP ar Vienotību darbu pie rīcības plāna turpinās pirmdienas rītā

Partija "Vienotība" un Zatlera reformu partija (ZRP) darbu pie valdības rīcības plāna turpinās pirmdienas rītā, kad tiks vēl spriests par augstākās izglītības finansēšanas jautājumiem un nodokļiem, šodien pēc "Vienotības" un ZRP tikšanās žurnālistiem sacīja "Vienotības" Saeimas frakcijas deputāts Edvards Smiltēns.

Smiltēns skaidroja, ka valdības rīcības plānu partiju apvienībai "Saskaņas centrs" un nacionālajai apvienībai "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) varētu nosūtīt pirmdien. Iepriekš plāna nosūtīšanu bija paredzēts veikt šodien.

Viņš atzina, ka "Vienotības" iekšējais noskaņojums liecina par labu nacionālās apvienības VL-TB/LNNK iekļaušanai koalīcijā, taču šajā jautājumā ir jārespektē ZRP viedoklis. Liela loma šajā jautājumā būs arī "Vienotības" un ZRP frakciju kopsēdei.

Smiltēns apstiprināja, ka "Vienotības" valde pirmdien apkopos viedokli par trešo koalīcijas partneri.

Šodienas ZRP un "Vienotības" tikšanās reizē, strādājot pie valdības rīcības plāna izstrādes, tika izdiskutēti zemkopības bloka un reģionālās attīstības jomas jautājumi. Tika apspriestas arī satiksmes sfēras lietas un runāts par niansēm citās jomās, par kurām abām pusēm līdz šim nebija iespēja izteikties.

"Lielos vilcienos var teikt, ka esam panākuši vienošanos galvenajos jautājumos un [mūsu] mērķi saskan. Ir jautājums par instrumentiem un līdzekļiem pāris jomās," sacīja "Vienotības" pārstāvis, skaidrodams, ka runa ir par augstākās izglītības finansēšanas modeli.

Jautājums par nodokļiem un specifiski par pazeminātajām PVN likmēm netika skatīts, jo premjers Valdis Dobrovskis (V) neatrodas Latvijā, akcentēja Smiltēns.

Kā ziņots, Valsts prezidents Andris Bērziņš pēc pirmā sarunu raunda noslēgšanas ar visām Saeimā ievēlētajām partijām preses konferencē norādīja, ka sagaida, lai 11.Saeimā iekļuvušās partijas un apvienības vienotos par koalīcijas modeli un sadarbības principiem līdz nākamās nedēļas beigām.

SC parlamenta ārkārtas vēlēšanās ieguva visvairāk jeb 31 mandātu. ZRP ieguvusi 22 mandātus, "Vienotība" - 20 mandātus, VL-TB/LNNK - 14 mandātus, bet ZZS - 13 mandātus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas