Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Ghetto Games turpinās darboties Grīziņkalnā

Trešdien, 27. martā, Rīgas domes sēdē pēc ilgām debatēm nolemts zemesgabalu Grīziņkalnā vēl uz pieciem gadiem nodot bezatlīdzības lietošanā biedrībai Streetbasket, kas organizē jauniešu ielu sporta un kultūras kustību Ghetto Games, informē pašvaldībā.

Pašvaldība atbalsta zemesgabala nodošanu bezatlīdzības lietošanā biedrībai uz pieciem gadiem, izvirzot noteikumus turpmākai zemesgabala lietošanai, kas izriet no sarunām ar Grīziņkalna apkaimes biedrību un iedzīvotāju sūdzībām. Noteikumi saistīti ar trokšņa līmeni biedrības rīkoto pasākumu laikā, metāla konstrukciju montāžas un demontāžas darbu veikšanu nakts stundās, mobilo tualešu un atkritumu urnu izvietošanu teritorijā u.c.

Rīgas domes Īpašuma komitejas vadītājs Dainis Locis domes sēdē norādīja, ka biedrībai “Streetbasket” ir gara priekšvēsture Grīziņkalna apkaimē. Biedrība iedzīvinājusi šo vietu un veidojusi sporta un kultūras kustību, kas pulcē vairākus tūkstošus bērnu un jauniešu no visas Latvijas.

“Pašvaldība saņēmusi iebildumus no Grīziņkalna apkaimes biedrības pārstāvjiem par iespējamajiem trokšņu līmeņa pārkāpumiem pasākumu laikā Grīziņkalna parkā. Biedrības viedoklis ir uzklausīts, un iebildumi ir ņemti vērā. Biedrība “Streetbasket” arī paši ir ieinteresēti sekot līdzi trokšņa līmenim un veikt tā mērījumus. Pēc kompromisu meklējumiem, piedāvājums ir pagarināt biedrības līgumu par zemesgabala nomu vēl uz pieciem gadiem,” atzina Locis. 

Biedrības “Streetbasket” rīcībā tiks nodota daļa nekustamā īpašuma Jāņa Asara ielā 24, Rīgā. Lēmuma mērķis ir atbalsta sniegšana darbībai sabiedrības labā – jauniešu un bērnu ielu kultūras un sporta pasākumu organizēšanā.

Kopš zemesgabala nodošanas bezatlīdzības lietošanā 2014.gadā, biedrība nodrošinājusi regulāru sporta turnīru norisi, brīvā laika aktivitātes bērniem un jauniešiem, tematiskus pasākumus dažādām vecuma grupām, kas izpelnījušies lielu atzinību rīdzinieku vidū.

“Ghetto Games” ir jauniešu ielu sporta un kultūras kustība Latvijā un Austrumeiropā, kas katru gadu pulcē vairāk nekā 10 000 dalībnieku un 300 000 sekotāju medijos un sociālajos tīklos. Plašāka informācija par “Ghetto Games” pasākumiem ir pieejama oficiālajā mājaslapā www.ghetto.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas