Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas attīstībai paziņo, ka Rīgas domē vairs neatbalstīs Staķi

Rīgas domes frakcija Latvijas attīstībai (LA) paziņojusi, ka turpmāk neatbalstīs Rīgas mēru Mārtiņu Staķi (PP), aģentūrai LETA pavēstīja LA frakcijas vadītājs Viesturs Zeps.

LA Rīgas domes deputātu frakcija šodien frakcijas sēdē nolēmusi, ka turpmāk neatbalstīs Staķi. Rīga un rīdzinieki no domes sagaidot reālas pārmaiņas un darbu rīdzinieku labā, kamēr mērs nodarbojoties ar personīgā tēla veidošanu, uzsver Zeps.

"Jau ilgstoši esam vīlušies "pārmaiņu koalīcijas" spējā panākt rīdziniekiem solītos rezultātus. Rīga šobrīd ekonomiski atpaliek no saviem kaimiņiem, iedzīvotāju skaits turpina sarukt, daudzdzīvokļu mājām iebrūk jumti, netiek siltinātas mājas u.t.t." skaidro politiķis.

To LA esot norādījusi koalīcijas partneriem un koalīcijas vadītājam Staķim. 

LA uzskata, ka Izglītības, kultūras un sporta komitejas vadītājas Ivetas Ratinīkas (LA) atbrīvošana no amata, esot kā atbildes reakcija.

LA ieskatā Ratinīkas vadībā tikušas īstenotas pārdomātas reformas izglītības jomā, panākot gan pedagogu atalgojuma pieaugumu, gan uzlabojumus izglītības satura ieviešanā. Pilnveidota sadarbība ar izglītības un kultūras iestāžu vadību esošo problēmu izpētes un nepieciešamo uzlabojumu apzināšanā. 

Esot aktualizēta un veikta Ziemeļrīgas kultūras apvienības izveide, vairākas pārdomātas izglītības iestāžu reorganizācijas, kā arī izveidota jauna privāto akreditēto muzeju atbalsta sistēma. 

LA turpināšot strādāt, lai īstenotu vēlētājiem solīto - atrisinātu galvaspilsētas infrastruktūras izaicinājumus, piemēram, Brasas tilta u.c. projektus, veicinātu atjaunīgās enerģijas izmantošanu, piemēram, saules parka un ūdeņraža tehnoloģiju centru Spilvē, nodrošinātu straujāku investīciju piesaisti un darba vietu izveidi, kā arī atbalstītu skolotājus un citu izglītības nozares darbiniekus ar motivācijas programmām un algu pieaugumu.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komiteja šodien nolēma no amata atbrīvot tās vadītāju Ratinīku.

Par komitejas vadītāju ievēlēta "Par/Progresīvie" pārstāve Laima Geikina.

Rīgas domes frakcija "Par/Progresīvie" (PP) pirmdien izplatīja paziņojumu, ka pārtrauc sadarbību ar LA.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas