Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rīgas namu pārvaldniekā no darba atstādināti 44 darbinieki bez Covid-19 sertifikātiem

Pašvaldības SIA Rīgas namu pārvaldnieks (RNP) no darba atstādināti 44 darbinieki bez Covid-19 sertifikātiem, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Pēdējo divu nedēļu laikā RNP vakcinācijas aptvere ir pieaugusi no 90% līdz 94%, ko uzņēmumā dēvē par "teju teicamu rezultātu". Taču no darba pienākumu izpildes ir atstādināti 44 darbinieki, nesaglabājot darba samaksu. Vēl vairāki desmiti darbinieku ir ar darba nespējas lapām vai atrodas atvaļinājumos un jautājums par viņu atstādināšanu tiks lemts pēc atgriešanās darba vietā.

Namu apsaimniekotājs uzsver, ka tas ir veicinājis vakcināciju savu darbinieku vidū, nodrošinot arī izbraukuma vakcināciju darba vietā, speciālistu lekcijas. Pasākumu kopums ir sniedzis rezultātus, vērtē uzņēmums.

Kopš ārkārtējās situācijas sākuma RNP pieņemti darbā 26 darbinieki. Pašlaik, ieskaitot atstādināto darbinieku amata vietas, ir izsludinātas 290 vakances dažādās amatu grupās. Lai nodrošinātu RNP sniegtā pakalpojuma nepārtrauktību, ko būtiski ietekmē gan saslimšanas ar Covid-19 darbinieku vidū, gan nepietiekama vakcinācijas aptvere, uzņēmumā ieviesti ļoti stingri epidemioloģiskās drošības pasākumi, tiek veiktas visu klātienē strādājošo darbinieku pārbaudes, kā arī veikta darbu pārstrukturizācija. Paralēli tam tiek organizētas īpašas atbalsta akcijas sētniekiem.

"Valsts politika, nosakot obligātu vakcināciju valsts un pašvaldību sektorā, ir loģiska, un ilgtermiņā no tā iegūs visa sabiedrība. Protams, šāds lēmums īstermiņā, līdz ar darbinieku atstādināšanu, rada grūtības nodrošināt pilnvērtīgu pakalpojumu, tomēr ilgtermiņā mēs darbinieku trūkumu kompensēsim ar jauniem darbiniekiem un plašāku tehnisko līdzekļu izmantošanu," skaidro RNP valdes priekšsēdētājs Ronalds Neimanis.

Pārejas posmā uzņēmumā realizēta brīvprātīga visu struktūrvienību darbinieku mobilizēšana, lai palīdzētu klientu māju koplietošanas telpu un mājām piesaistīto teritoriju sakopšanā. Pirmā šāda veida atbalsta akcija tikai aizvadīta 13.novembrī, kad sakopšanas darbus veica 140 RNP biroja darbinieki, tai skaitā arī uzņēmuma vadība.

"Covid-19 radītā pandēmija nesaudzē nevienu un darbi no tā neapstājas. Mums ir patiess prieks, ka spējām būt tik vienoti. Arī šodien - valsts dzimšanas dienas priekšvakarā esam vienoti darbā un pēc tiešo pienākumu veikšanas veltīsim laiku, lai sakoptu mūsu klientu mājas," apgalvo Neimanis.

Pašlaik RNP rūpīgi analizē iespējas pieņemt darbā tikai vakcinētus darbiniekus, kā arī izskata iespējamās izmaiņas pakalpojuma nodrošināšanas formā, meklējot mehanizētus risinājumus, lai mazinātu darbaspēka trūkuma ietekmi uz pakalpojumu, kas jānodrošina klientiem. Šo 44 darbinieku vidū ir personas no dažādām amatu grupām. Būtiska ietekme būs uzkopšanas pakalpojumam, jo proporcionāli amatu grupām lielākā daļa no atstādinātajiem ir tieši sētnieki.

LETA jau ziņoja, ka RNP pērn strādāja ar 4,6 miljoni eiro zaudējumiem. Arī uzņēmuma apgrozījums samazinājās par 13% un bija 55,6 miljoni eiro.

Kā RNP apgrozījuma samazinājums par 8,4 miljoniem eiro esot saistīts ar ieņēmumu no plānoto dzīvojamo māju remonta darbu veikšanas samazinājuma.

Savukārt zaudējumu apjoma pieaugumu ietekmēja uzkrājumu metodikas pārskatīšana šaubīgajiem debitoriem, pamatā palielinot uzkrājumus ilgstoši kavēto parādu kategorijās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas