Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta
Par Rīgas satiksmes padomes izveidi tiek runāts jau kopš janvāra vidus

Rīgas satiksmes padomei jābūt gatavai tiesāties ar valdi

Šonedēļ izsludināts konkurss uz Rīgas pilsētas pašvaldības SIA Rīgas satiksme pieciem padomes locekļu amatiem. Tiek solīta mēnešalga no 1656 līdz 1841 eiro pirms nodokļu nomaksas. Tiek gaidīts, ka padomes locekļi uzņēmumu pārstāves arī tiesvedībās ar Rīgas satiksmes valdes locekļiem.

Rīgas satiksmes padomes locekļu galvenās atbildības būs apstiprināt vidēja termiņa darbības stratēģiju un kārtējā gada budžetu, ievēlēt, atsaukt valdes priekšsēdētāju un valdes locekļus un noteikt to atlīdzību, pastāvīgi uzraudzīt, lai kapitālsabiedrības lietas tiktu kārtotas saskaņā ar normatīvo aktu, kapitālsabiedrības statūtu, kapitālsabiedrības dalībnieku sapulces lēmumu prasībām, kā arī izskatīt Rīgas satiksmes gada pārskatu, valdes ziņojumu un valdes priekšlikumus par peļņas izlietošanu, sagatavot par tiem padomes ziņojumu un iesniegt tos kapitālsabiedrības dalībnieku sapulcei.

Tāpat Rīgas satiksmes padomes locekļiem būs jāpārstāv uzņēmums tiesā visās kapitālsabiedrības celtajās prasībās pret valdes locekļiem un valdes locekļu celtajās prasībās pret kapitālsabiedrību, kā arī jāapstiprina darījuma slēgšanu starp kapitālsabiedrību un valdes locekli vai revidentu.

Uzņēmuma padomes locekļiem būs jāspēj arī sniegt dalībniekam priekšlikumus par kapitālsabiedrības darbības uzlabošanu, kā arī veikt citus pienākumus atbilstoši Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumam un kapitālsabiedrības statūtiem.

No kandidātiem tiek prasīta augstākā akadēmiskā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība, ne mazāk kā piecu gadu profesionālā darba pieredze vadošā amatā (lielas kapitālsabiedrības valdes locekļa vai padomes locekļa amatā vai organizācijas (iestādes) vadītāja vai tā vietnieka amatā), kā arī atbilstība Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likuma panta otrās daļas un Komerclikumā noteiktajām prasībām.

Padomes locekļiem jāpiemīt arī izpratnei par finanšu un risku vadību un iekšējo auditu, kā arī izpratnei par Rīgas satiksme darbības jomu un par pašvaldības kapitālsabiedrības darbību un to pārvaldi. Tāpat potenciālajiem Rīgas satiksmes padomes amata kandidātiem jāizprot korporatīvās pārvaldības principi, tai skaitā Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) korporatīvās pārvaldības principi un vadlīnijas, kā arī vēlama pieredze satiksmes un transporta jomā.

Tāpat ir vēlama pieredze uzņēmuma darbības efektivitātes nodrošināšanā (uzņēmuma transformēšanā un biznesa modeļu pārveidošanā, lai uzlabotu operacionālo efektivitāti), kā arī tiek prasītas valsts valodas zināšanas C līmeņa 1. pakāpē un angļu valodas zināšanas vismaz B līmeņa pakāpē.

Rīgas satiksmes padomes locekļiem jāpiemīt arī stratēģiskās plānošanas prasmēm un spējai pārraudzīt kapitālsabiedrības darbību, pieņemt lēmumus un uzņemties atbildību.

Potenciālajiem kandidātiem jābūt ar nevainojamu reputāciju un viņiem jāpiemīt līdera dotībām, vadības prasmēm, kā arī augstai atbildības sajūtai.

Kandidātu pieteikšanās konkursā noslēgsies 22. aprīlī.

Jāatgādina, ka par Rīgas satiksmes padomes izveidi tiek runāts jau kopš janvāra vidus. Toreiz tā brīža Rīgas mēra Nila Ušakova (Saskaņa) preses sekretāre Laila Ivāne Dienai apgalvoja, ka apmēram divu nedēļu laikā plānots sagatavot konkursa nolikumu un atlases kritērijus uz Rīgas satiksmes padomes locekļu amatiem. Tika nolemts, ka konkursa nolikumu un atlases kritērijus apstiprinās speciāli izveidota komisija, kurā ietilpst Rīgas domes Juridiskās pārvaldes, Komercdarbības nodrošinājuma pārvaldes, Personāla nodaļas un Satiksmes departamenta pārstāvji. Kritēriju izstrādei un kandidātu izvēlei iecerēts piesaistīt personāla atlases kompāniju ar starptautisku pieredzi.

Vēlāk tika izsludināts konkurss, lai atrastu personāla atlases kompāniju, kuras uzdevums būtu atlasīt Rīgas satiksmes jaunos valdes un padomes locekļus, tomēr konkurss izgāzās, jo neviens no pretendentiem neatbilda nolikuma prasībām.

Marta sākumā konkurss tika izsludināts atkal, un pagājušajā nedēļā par uzvarētāju tika atzīta kompānija Arista Executive Search Latvia, kurai par šo uzdevumu tiks maksāti 32,3 tūkstoši eiro.

Top komentāri

rosinošs jauta'jums
r
Vai vārna vārnai acī knābs?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas