Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Aizliegs sabrūkošu mājas fasādi ilgstoši piesegt ar celtniecības sietu

Pirmdien Rīgas domes (RD) Īpašuma komitejas sēdē deputāti apstiprināja grozījumus saistošajos noteikumos Nr. 146 _Rīgas pilsētas teritorijas kopšanas un būvju uzturēšanas saistošie noteikumi, _kas paredz, ka no 2017.gada 1. septembra uz ēkām Rīgā aizliegts ilgstoši izmantot zaļo celtniecības sietu.

Noteikumi ir papildināti ar tiesību normām, kuru mērķis ir motivēt būvju īpašniekus nevis aizsegt būvju vizuālo vai tehnisko stāvokli pasliktinošas pazīmes, bet ātrāk pabeigt sakārtošanas darbus.

"Rīgā pašlaik ir tūkstošiem šādu būvju, kuru īpašnieki nevis sakārto fasādes, bet, ietaupot naudu, piestiprina sietu. Siets ne tikai padara pilsētas vizuālo tēlu neestētisku, bet arī apdraud iedzīvotāju drošību, jo nespēj noturēt būves elementus, kas atdalās no fasādes un krīt uz ietves. Īpašniekiem tiks doti divi gadi, lai sāktu ēkas sakārtot,” norādījis Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs.

Tādējādi, no 2017.gada 1.septembra RD Īpašuma departaments apsekos ēkas, un, ja fasādi vai atsevišķus tās elementus vēl klās būvsiets, pieprasīs īpašniekam paskaidrojumu. Ja siets segs nevis objektu, kurā notiek būvniecība, bet potenciālo graustu, tam varēs piemērot paaugstināto nekustamā īpašuma nodokļa likmi.

Grozījumi noteikumos vēl jāapstiprina Rīgas domei.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas