Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Aptur licenci trim taksometru firmām Rīgā

Rīgas domes (RD) Pasažieru komercpārvadājumu licencēšanas komisijā ceturtdien nolemts uz trim mēnešiem apturēt licenci trim taksometru firmām Rīgā - KS Transporta grupa Rīgas Taxi, SIA Elite Taxi un SIA Ormanis. Uzņēmumi šajā laika posmā nav tiesīgi veikt pārvadājumus ar vieglajiem taksometriem.

Kā ziņots, 25. septembrī komisija uzklausīja sešu taksometru firmu pārstāvju skaidrojumus par Valsts ieņēmumu dienesta (VID) konstatētajiem pārkāpumiem to darbībā. Komisija nolēma dot mēnesi laika, lai minētās firmas sakārtotu savu uzņēmējdarbību un novērstu atklātos pārkāpumus. Tomēr šajā laika posmā komisija no VID nav saņēmusi informāciju par pārkāpumu novēršanu un nodokļa parāda nomaksu.

VID norādīja, ka minētie uzņēmumi nepilnīgi uzskaita ieņēmumus, nodarbina darbiniekus bez darba līgumiem, nepilnīgi uzskaita nostrādāto darba laiku.

Kā ziņots, kopumā sešām taksometru firmām tika dots mēnesis laika sakārtot attiecības un novērst konstatētos pārkāpumus. Trīs firmas nav lēmumu apstrīdējušas, bet nav arī novērsušas - tām joprojām ir nodokļu parāds un VID nav informācijas, ka viņi situāciju būtu sakārtojuši. Lai atjaunotu licenci, uzņēmējiem jāsamaksā nodokļu parāds.

Trim firmām, kas ar iebildumiem vērsušās pie Rīgas domes priekšsēdētāja, licence pagaidām nav apturēta, jo tās tiks izskatītas mēneša laikā. Darbu turpinās SIA TAXI un SIA Apvienība Taxi, kā arī SIA STO, kuras varētu vērsties arī tiesā.

Kā ziņots, komisija šā gada septembrī bija saņēmusi VID vēstuli par to, ka uzņēmumiem Transporta grupa Rīgas Taxi, Elite Taxi, TAXI, MAXI TAXI, Ormanis Taxi un STO ir konstatēti dažādi pārkāpumi. VID norādīja, ka minētie uzņēmumi nepilnīgi uzskaita ieņēmumus, nodarbina darbiniekus bez darba līguma, nepilnīgi uzskaita nostrādāto darba laiku un to darbinieku algas ir zemākas nekā vidēji nozarē.

Lielākoties tās ir ar uzņēmēju Genādiju Aksjonovu saistītas firmas, tostarp uzņēmums, kas līdz šim sniedzis pakalpojumus Rīgas lidostā un par kuru izskanējušas publiskas sūdzības no citu kompāniju puses.

Uzņēmēji septembrī komisijas sēdē noraidīja VID un Kontroles dienesta pārmetumus, norādot, ka VID aprēķini tiek veikti pēc nesaprotamām metodēm, bet pie konstatētajiem pārmetumiem - par licences kartīšu neesamību, neverificētiem skaitītājiem un šoferiem, kas nespēj uzrādīt darba līgumus, - lielākoties vainojami paši taksometru vadītāji, nevis uzņēmēji.

Kā ziņots, licences taksometru firmām Rīgā izsniedz Rīgas domes Pasažieru komercpārvadājumu licencēšanas komisija. Saskaņā ar 2009.gada 23.jūlijā grozījumiem pašvaldības saistošajos noteikumos taksometru firmām vairs netiek izvirzīta prasība licences saņemšanai iesniegt obligātās civiltiesiskās transportlīdzekļu apdrošināšanas polises, taču ir noteikta pastiprināta prasība pārvadātājam ievērot darba likumdošanas prasības pret taksometru vadītājiem, kā arī paredzēta licences kartītes anulēšana gadījumos, kad pārvadātājs licences kartīti nav izņēmis trīs mēnešu laikā.

Par šo noteikumu neievērošanu ir paredzēta administratīvā atbildība.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas