Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Ārzemju mākslas muzejam – pēdējā diena pirms slēgšanas

Rit pēdējā diena, kad Rīgas pilī vēl atvērts Ārzemju mākslas muzejs. Šodien muzeja ekspozīcijas apskatāmas bez maksas.

Trīs mēnešus turpināsies ekspozīciju demontāža, bet kopumā pārcelšanās uz Rīgas Biržas ēku ilgs 10 mēnešus, stāsta muzeja Ārzemju mākslas departamenta vadītāja Daiga Upeniece, piebilstot, ka ārzemēs šādam procesam tiktu veltīti 2-3 gadi.

Muzejs gan netiek slēgts pilnībā - Rīgas pilī no šā gada novembra gan atkal būs skatāma ģipša nolējumu kolekcija.

Vīzija par Ārzemju mākslas muzeja pārcelšanos uz Biržas ēku dzimusi pirms septiņiem gadiem. “No savas puses varu teikt, ka Rīgas biržas un ārzemju mākslas kolekcijas ļoti labi sader kopā - kā roka ar cimdu. Jo ekspozīcijas ir veidotas ļoti interesantas un lielas, un muzejs automātiski kļūs daudz lielāks. Jau šobrīd ir lielākais ārzemju mākslas muzejs Baltijā,” teic D.Upeniece.

Ārzemju mākslas muzejam Rīgas pilī atvēlētajos 2400 kvadrātmetros jau sen kļuvis par šauru. Biržas ēkā platības būs divkārt vairāk. Būs viena liela izstāžu zāle un trīs lielas galerijas ar ekspozīcijām, kā arī mazā izstāžu zāle un sabiedrisko aktivitāšu zona ar telpām semināriem un darbam ar pedagoģiskajām programmām. Galvenais pārsteigums būs atskārsme, cik bagātas ir muzeja kolekcijas, sola D.Upeniece un skaidro, ka telpu trūkuma dēļ apmeklētājiem pagaidām slēpta arī viena no Austrumeiropā lielākajām porcelāna kolekcijām, kas savā krāšņumā būs apskatāma Biržas namā.

Muzeja pārcelšanās sakrīt ar Rīgas pils reģenerācijas projekta pirmo daļu. Rīgas Biržas nama un atklāšana pēc rekonstrukcijas paredzēta nākamā gada 20.augustā un plānota kā Rīgas svētku galvenais notikums. Šajā dienā apmeklētājiem būs pieejamas arī Ārzemju mākslas muzeja jaunās telpas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas