Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Astoņās stundās savāc 500 000 eiro investīcijām daudzdzīvokļu ēkas projektā Āgenskalna ielā

Nekustamā īpašuma pūļa finansēšanas platforma Crowdestate trešdien nepilnās astoņās stundās savākusi nepieciešamos 500 000 eiro daudzdzīvokļu ēkas projekta attīstīšanai Āgenskalna ielā 24, Rīgā, liecina informācija Crowdestate mājaslapā.

Kā ziņots, investīciju projektā paredzēts iegādāties zemes gabalu Āgenskalna ielā 24, Rīgā, uz tā uzbūvējot piecstāvu daudzdzīvokļu ēku ar kopējo virszemes stāvu platību 2324 kvadrātmetri. Kopumā ēkā plānoti 24 dzīvokļi ar vidējo platību 70 kvadrātmetri un vidējo pārdošanas cenu 2100 eiro kvadrātmetrā. Projektā plānotas 14 stāvvietas pagalmā.

Investīciju projekta kopējais termiņš ir 30 mēneši. Ēku plānots nodot ekspluatācijā 2019.gada otrajā ceturksnī.

Uzņēmums Crowdestate AGEN24, kas izveidots speciāli šī projekta realizācijai, piesaistīs pūļa investoru līdzekļus 500 000 eiro apmērā kā projekta pašu kapitālu (53%) caur Crowdestate platformu. Atlikušie 47% pašu kapitāla tiks rezervēti profesionālam nekustamo īpašumu attīstītājam. Projekta tīrā peļņa tiks proporcionāli pilnībā sadalīta starp projekta investoriem kā mainīgie procentu ienākumi.

Lai nodrošinātu projekta realizāciju, Crowdestate padomdevējs projekta attīstīšanā ir Igaunijas uzņēmums Hepsor, kas ietilpst Igaunijas būvniecības ģenerāluzņēmēja Mitt & Perlebach grupā. Mitt & Perlebach ir plaša pieredze celtniecības un jauno projektu attīstīšanā Igaunijā.

Crowdestate ir Igaunijā izveidota nekustamā īpašuma pūļa finansēšanas platforma. Crowdestate platformā ir reģistrējušies 15 097 investoru, kopumā līdz šim brīdim ir finansēti 38 investīciju projekti Latvijā un Igaunijā par kopējo summu 17,839 miljoni eiro.

Nekustamā īpašuma pūļa finansēšana sniedz iespēju lielam skaitam mazu investoru finansēt liela mēroga nekustamā īpašuma projektus. Inovatīva platforma interneta vidē saved kopā investorus, kuri vēlas investēt nekustamo īpašumu projektos ar attīstītājiem, kuri lūkojas pēc papildu finansējuma saviem projektiem. 2014.gadā parādījās pirmās pūļa finansēšanas platformas un šobrīd pasaulē jau ir vairāk nekā 150 dažādas nekustamā īpašuma pūļa finansēšanas platformu.

Top komentāri

me
m
Tikai atcerieties nomaksāt nodokļus, jo par to jūs neviens neinformē. VIDs gan atcerēsies
Ēdelweiss
Ē
Kas tad tur dzivos , ja latvijā iedzīvotāju skaits turpina samazināties....Kārtējā naudas atmazgāšanas shēma ...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas