Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

ASV vēstniecība uz jauno ēku Pārdaugavā pārcelsies pavasarī

ASV vēstniecība uz jauno ēku Pārdaugavā, Remtes ielā, plāno pārcelties nākamā gada pavasarī, pirmdien vēstī laikraksts Dienas bizness.Pašlaik ASV vēstniecības galvenā ēka atrodas pašā Rīgas centrā - Raiņa bulvārī, taču tā nav vienīgā, kura tiek izmantotas vēstniecības vajadzībām. Pašreiz vēstniecības darbinieki strādā dažādās vietās.

Tāpēc tai ir nepieciešama lielāka māja, kur pietiktu vietas visiem darbiniekiem. Daži reģionālie biroji, piemēram, Tieslietu atašeja birojs Tallinā turpmāk tiks izvietots topošajā vēstniecības ēkā. Turklāt ASV Valsts departamentam ir drošības prasības, kas ietver starptautiski atzītus standartus, bet pašreizējā ēka Rīgas vēsturiskajā centrā tiem neatbilst, raksta Dienas bizness.

Ēkas celtniecība tiek veikta saskaņā ar Amerikas un Latvijas būvniecības standartiem, tādēļ jaunā ēka nodrošinās drošu un funkcionālu darba vidi. Kompleksā tiks iekļauti elementi, kas ir izpelnījušies atzinību no ASV Ekoloģiskās Būvniecības padomes enerģijas taupīšanas un vides dizaina jomā.

Ēka vēl nav nodota ekspluatācijā, un pašlaik ir atlikuši pēdējie celtniecības un labiekārtošanas darbi.

ASV vēstniecības jaunās ēkas izmaksas ir 47,8 miljoni latu. Ēkas celtniecība papildinās Latvijas ekonomiku par aptuveni par 20 miljoniem dolāru, kā arī nodrošina apmēram 400 darba vietu būvniecības laikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas