Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Bemhens: priekšvēlēšanu laikā jebkuru darbību varam tulkot gan tā, gan tā

Priekšvēlēšanu laikā jebkuru darbību varam tulkot gan tā, gan tā. Es nedomāju, ka mums ar to jānodarbojas, tā Rīgas satiksmes (RS) valdes priekšsēdētājs Leons Bemhens komentē pieņēmumus, ka Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova (SC) dotais uzdevums no 1.septembra ļaut galvaspilsētas sabiedriskajā transportā nestrādājošajiem pensionāriem, 3.

grupas redzes invalīdiem un dzirdes invalīdiem un Černobiļas AES avārijas seku likvidētājiem braukt bez maksas ir saistīts ar oktobrī gaidāmajām Saeimas vēlēšanām.

Pats Rīgas mērs tajās nekandidē, taču viena no līderiem pašreizējās iedzīvotāju aptaujās ir viņa pārstāvētā partija.

L.Bemhens piektdien intervijā LTV raidījumā Labrīt, Latvija! līdzīgi kā N.Ušakovs atsaucās uz veikto funkcionālo auditu. Patlaban tiekot veikta reorganizācija un īstenoti ieteikumi, pateicoties kuriem iespējams optimizēt uzņēmuma darbu. Gada griezumā šādā veidā esot iespējams gūt aptuveni 1 miljonu 200 000 latu lielu ietaupījumu. Pēc RS vadītāja teiktā, aptuveni miljonu latu arī izmaksās bezmaksas braukšanas nodrošināšana. Tie gan ir tikai sākotnējie aprēķini.

RS vadītājs piebilda: nevar teikt, ka viens pasākums kaut ko nodrošina, tas ir komplekss darbs, arī Rīgas domes budžeta plānošanas darbs.

Uz jautājumu, vai reorganizāciju nevarēja veikt agrāk, viņš teica: "Lai to saprastu, acīmredzot ir jābūt arī kaut kādiem ārējiem apstākļiem, un mūsu gadījumā tā bija krīze."

Rīgas domes priekšsēdētāja doto uzdevumu RS uztverot mierīgi: "Kāpēc mums būtu par to jāsatraucas? Es domāju, ka tas ir pat ļoti labi, ka var būt vispārējā negatīvisma atmosfērā arī labas lietas." Vērtējot iespēju vai nu par dažiem santīmiem samazināt biļešu cenas visiem pasažieriem vai arī piemērot atlaides konkrētai grupai, L.Bemhens pauda viedokli, ka viens divi santīmi nebūtu tik jūtami, bet tajā pašā laikā ir pasažieru grupas, kurām vairāk nepieciešams atbalsts konkrētajā situācijā.

Viņš nespējot iedomāties argumentus, ka RS varētu argumentēt atteikumu pildīt doto uzdevumu. "Vienkārši teikt "Jā", "Nē" - tas nav nopietni."

Tehniski to esot iespējams nodrošināt līdz 1.septembrim. Tiem pasažieriem, kam jau ir personalizētās kartes, mainās statuss un tiks piemērota atlaide, savukārt tiem, kuri vēlēsies šo iespēju izmantot, jādodas uz RS klientu apkalpošanas centriem ar atbilstošiem dokumentiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas