Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Bērnu slimnīcai trūkst naudas arī elektrības rēķinu samaksai

Puzles un zīmuļi, ar ko izkrāsot mazo pacientu slimnīcā pavadīto dienu, pārnēsājami DVD atskaņotāji, saliekami krēsli māmiņām — tik dažādas ir lietas, kas nepieciešamas Bērnu slimnīcas pacientiem un viņu vecākiem. Lai atvieglotu slimnīcas nastu un mazo pacientu uzturēšanos padarītu "saudzīgāku", jau gandrīz nedēļu darbojas bērnu vecāku sāktais projekts Lielie bērnu slimnīcai. Turklāt slimnīcai tiek aicināts palīdzēt ne vien ziedojot līdzekļus, bet arī piedaloties teritorijas sakopšanas talkās.

Slimnīcai vajadzīgo lietu saraksts ir garš — noder gan flomāsteri, papīrs un līme, gan specifiskākas lietas — termosi, kuros uzglabāt ēdienu, saliekami krēsli, lai vecāki var ērti pabarot savu mazuli un izgulēties, gan pārnēsājami DVD atskaņotāji bērniem Intensīvās terapijas nodaļā, uzskaita viens no akcijas iniciatoriem Gints Knoks un piebilst, ka ļoti nepieciešama arī nauda apsargu algošanai un elektrības rēķinu samaksai. "Pastiprinoties zādzībām, no slimnīcas teritorijas aiznestas ne vien bērnu rotaļu iekārtas, bet pat izrakti rododendri. Turklāt līdz ar tumsas iestāšanos plašo slimnīcas teritoriju apgaismo vien pāris skumīgu laternu. Slimnīcai trūkst līdzekļu ne tikai jaunu gaismas objektu ierīkošanai, bet arī elektrības rēķinu samaksai," bēdīgo situāciju raksturo Bērnu slimnīcas fonda valdes priekšsēdētāja Liene Dambiņa.

Tos, kuri vēlas ziedot, L.Dambiņa aicina iepriekš aplūkot interneta mājaslapā lielie.lv atrodamo sarakstu ar nepieciešamajām mantām. Savukārt tos, kuri nevar palīdzēt materiāli, viņa iedrošina kļūt par brīvprātīgajiem vai piedalīties slimnīcas teritorijas sakārtošanas talkā, kas gaidāma septembra beigās un tiks rīkota par godu slimnīcas 110.dzimšanas dienai. Fonda vadītāja atgādina, ka nozīmīgākais slimnīcas projekts pašlaik ir laikraksta Diena labdarības akcijā atbalstītā Saulaino dienu vecāku māja — vieta, kur mitināties tiem vecākiem, kuru bērni ilgstoši ārstējas slimnīcā. Vecāku mājas pabeigšanai pašlaik trūkst Ls 50 000.

Nauda nepieciešama arī ārkārtas gadījumiem, kad steidzami kāds smagi slims bērns jānosūta ārstēties uz ārvalstīm. "Šādos brīžos nav laika meklēt labdarus vai ilgstoši lūgt naudu, svarīga un izšķiroša ir katra diena un pat stunda," saka G.Knoks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas