Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Burovs apstiprināts Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētāja amatā

Par Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētāju apstiprināts Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs (GKR), aģentūru LETA informēja Rīgas brīvostas pārvaldē.

Šodien kārtējā Rīgas brīvostas valdes sēdē par valdes priekšsēdētāju ar pārliecinošu balsu vairākumu tika apstiprināts Burovs.

"Rīgas osta ir neatņemama Rīgas sastāvdaļa jau kopš pilsētas dibināšanas un viens no šodienas pilsētas ekonomikas balstiem. Mūsu uzdevums ir pārvaldīt ostu tā, lai tā sniegtu pēc iespējas lielāku sociālo un finansiālo pienesumu pilsētai, tās iedzīvotājiem un visai valstij kopumā, vienlaikus strikti ievērojot vides jautājumus. Manā vadībā ostā turpināsim pievērst uzmanību saimnieciskajiem jautājumiem un iesāktajiem ostas infrastruktūras attīstības projektiem, raugoties, lai ostas attīstība notiek sinhroni un saistīti ar pilsētas attīstību," uzsvēra Burovs. 

Rīgas brīvostas valdes loceklis Viesturs Zeps (LA), kurš pārstāv Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM), aģentūrai LETA sacīja, ka pirms sēdes noteiktajā termiņā tās darba kārtībā nebija iekļauts ne jautājums par valdes priekšsēdētāja, ne par valdes priekšsēdētāja vietnieka iecelšanu, tāpēc šo jautājumu iekļaušanu ceturtdienas sēdes darba kārtībā bija jāatbalsta visiem valdes locekļiem.

Viņš arī informēja, ka valdes locekļi vienbalsīgi atbalstīja sēdes darba kārtībā iekļaut jautājumu par priekšsēdētāja ievēlēšanu, taču divi valdes locekļi neatbalstīja jautājuma par priekšsēdētāja vietnieka ievēlēšanu iekļaušanu darba kārtībā, tādējādi šis jautājums darba kārtībā netika iekļauts.

Jautāts, vai tie bija valsts vai Rīgas domes puses pārstāvji, Zeps atbildēja, ka abu. 

Savukārt TV3 Ziņu rīcībā esošā informācija liecina, ka valdes priekšsēdētāja vietnieka amatā bija plānots iecelt Satiksmes ministrijas valsts sekretāra pienākumu izpildītāju Džinetu Innusu, taču tam iebilda Ekonomikas ministrijas deleģētais pārstāvis Pāvels Rebenoks, kuram pašam ir ambīcijas ieņemt šo amatu.

Tāpat Zeps sacīja, ka Rīgas brīvostas valde par valdes priekšsēdētāja vietnieka iecelšanu varētu lemt nākamajā sēdē, kas plānota oktobrī.

Kā ziņots, Rīgas domi brīvostas valdē pārstāv Burovs, Rīgas domes Saskaņas frakcijas deputāts Sandris Bergmanis, no Saskaņas nesen izslēgtais, tagad Neatkarīgo deputātu frakcijas deputāts Vadims Baraņņiks un Mihails Kameņeckis (S).

Savukārt Finanšu ministrijas pārstāve brīvostas valdē ir Baiba Bāne, Satiksmes ministrijas - Džineta Innusa, Ekonomikas ministrijas - Pāvels Rebenoks, bet Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas - Rīgas domes deputāts Viesturs Zeps (LA).

Tāpat ziņots, ka līdz šim ilggadējs brīvostas priekšsēdētājs bija Andris Ameriks (GKR), kurš, līdz ar ievēlēšanu Eiropas Parlamentā, 1.augustā amatu atstāja. Reizē ar viņu valdes locekļa amata pilnvaras nolika arī EP ievēlētais Nils Ušakovs (S).

pievienota 7.rindkopa

Top komentāri

interešu konflikts
i
Rīgas mēra darbs ir pilna laika darbs. Viens cilvēks nevar apzinīgi pildīt abus amatus.
bur-off
b
Pis prom !
F
F
Bet tā prošmandovka blondā kā viņu tur sauca aizmirsu kur tā palika?Nu tā soska biltīgā kura visu laiku oa valdēm dzīvo un ar bagātiem tēviņiem jājas?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas