Laika ziņas
Šodien
Sniega pārslas
Rīgā +1 °C
Sniega pārslas
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Burovs atcēlis trešdien paredzēto Rīgas domes sēdi

Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs (GKR) izdevis rīkojumu par trešdien plānotās Rīgas domes kārtējās sēdes atcelšanu.

Rītdien plkst.12 bija jānotiek kārtējai domes sēde, kuras darba kārtībā bija iekļauti pamatā tehniska rakstura jautājumi.

Nacionālās apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK frakcijas vadītājs Dainis Locis aģentūrai LETA gan atzina, ka opozīcija tāpat nebūtu sēdi apmeklējusi, lai redzētu, vai tā var notikt bez opozīcijas līdzdalības. 

Pēc viņa teiktā, tas, ka Saskaņa un Gods kalpot Rīgai šķietami pārtraukuši sadarbību ar Neatkarīgo deputātu frakciju vēl neko nenozīmē, jo iespējas koalīcijai nodrošināt kvorumu ir dažādas.

Locis arī pagaidām neatklāja, vai un kad opozīcija varētu rosināt sasaukt ārkārtas sēdes, norādot, ka "izstrādātās taktikas ir vairākas" un par to īstenošanu tiks lemts, attīstoties notikumiem domē.

Arī Vienotības frakcijas vadītājs Vilnis Ķirsis aģentūrai LETA sacīja, ka opozīcija nevēlas priekšlaicīgi izstāstīt savus plānus un "atklāt pretiniekam visas kārtis", tādēļ iespējamos ārkārtas sēžu sasaukšanas plānus nekomentēja.

Komentējot domes neatkarīgo deputātu pārmetumus par to, ka opozīcija "slēpti sadarbojas ar koalīciju", gan Ķirsis, gan Locis norādīja, ka opozīcija neplāno piedalīties šo deputātu "spēlītēs".

"Es nemaz īsti nesaprotu, kas viņi tādi ir, jo viņi ir no koalīcijas atšķēlušies deputāti, kuri izveido grupas, lai atbalstītu koalīciju. Mēs esam opozīcija, nevis viņi," sacīja Locis. Savukārt Ķirsis pauda viedokli, ka ar saviem pārmetumiem neatkarīgie deputāt vienkārši mēģināja ar visiem spēkiem amatā noturēt savu pārstāvi Vadimu Baraņņiku.

Kā ziņots, ar opozīcijas deputātu atbalstu Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Baraņņiks šodien tika atstādināts no vicemēra amata, kā arī atcelts no Rīgas Brīvostas valdes.

Par Baraņņika atcelšanu no vicemēra amata balsoja klātesošie Saskaņas un Gods kalpot Rīgai deputāti, kā arī visi klātesošie opozicionāri, kopumā savācot 40 balsis.

Pēc opozīcijas pārstāvju paustā, viņi atbalstīja Baraņņika atcelšanu no vicemēra amata, jo "viņš nav un nekad nav bijis piemērots vicemēra amatam". Vienlaikus opozīcijas turpmākais plāns paredz sasaukt trīs ārkārtas sēdes pēc kārtas, taču tajās nepiedalīties, tādā veidā radot pamatu domes atlaišanai.

Juridiski domi var rosināt atlaist, ja trīs sēdes pēc kārtas nav kvoruma sēdes sākšanai. Ja deputāti sāk lemt par darba kārtības jautājumu, taču kvoruma trūkuma dēļ nepieņem nekādu lēmumu, sēde vienalga skaitās notikusi. Rīgas domē kvorumu sastāda vismaz 31 deputāts.

Neatkarīgo deputātu ieskatā, opozīciju pārstāvošie politiskie spēki palīdzējuši Saskaņai un apzināti kavē ārkārtas vēlēšanu norisi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas