Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Departaments: atbilstoši Šlesera uzdevumam situācija pilsētā trīs dienās normalizēta

Pēdējo trīs diennakšu laikā Rīgā iztīrīti 80% rajona nozīmes ielu, tādējādi atbilstoši Rīgas vicemēra Aināra Šlesera (LPP/LC) uzdevumam pirmo triju diennakšu laikā kopš intensīvās snigšanas ir normalizēta situācija pilsētas centrālajā daļā – izvests sniegs no sabiedriskā transporta pieturvietām, daudzviet no ielu malām un tiltiem, piektdien paziņojis Rīgas domes Satiksmes departaments. Tāpat nodrošināta caurbraucamība maģistrālajās ielās un lielākajā daļā pilsētas rajona nozīmes ielu.

Arī A.Šlesera preses sekretārs Ģirts Dripe aģentūrai BNS atzinis, ka kopumā vicemēra otrdien dotais uzdevums ir izpildīts un vairums nedēļas sākumā lielā daudzumā uzsnigušā sniega ir novākts. "Ja ne visur, tad kopumā nosacījums ir izpildīts," teicis Ģ.Dripe.

Satiksmes departaments aicina piebraucamo ceļu apsaimniekotājus un iedzīvotājus sadarboties un atbrīvot piebraucamo ceļu no sniega, ja ielu "šķūrēšanas" rezultātā pie piebraucamo ceļu pieslēgumiem izveidojies sniega valnis. Tāpat departaments aicina iedzīvotājus, kuri vēlas, lai pie viņu mājām iela tiktu notīrīta, nedēļas nogalē pa nakti neatstāt automašīnas ielu malās. Daudzviet rajona nozīmes ielās novietoto automašīnu dēļ sniega tīrīšanas tehnika nevar veikt brauktuvju attīrīšanu, uzsver domes pārstāvji.

Lai netraucētu satiksmi, sniega izvešana un ielu tīrīšana galvenokārt tiek veikta nakts laikā.

Pagājušajā naktī Rīgā no sabiedriskā transporta pieturvietām, ielu malām, tiltiem un gājēju tuneļiem izvesti gandrīz 12 400 kubikmetri sniega jeb 886 lielo pašizgāzēju kravas. Kopumā Rīgā ir 1774 ielas ar kopējo platību 8,75 kvadrātkilometri. Ielu kopējais garums ir 1226 kilometri, kas pielīdzināms attālumam no Rīgas līdz Prāgai, informē Satiksmes departaments. Kopumā Rīgā ir 108 tilti, tuneļi un satiksmes pārvadi.

Ielu uzturēšanā tiek iesaistīti arī bez darba palikuši cilvēki, kopumā - 61. Šie cilvēki veic arī sabiedriskā transporta pieturvietu tīrīšanu, satiksmes pārvadu, ielu sadalošo joslu tīrīšanu, kā arī to gājēju ietvju posmu tīrīšanu, kas ir Satiksmes departamenta pārziņā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas