Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis
Strīķe uzskata, ka jautājums par pretkorupcijas pasākumu izpildi Rīgas satiksmē nepamatoti noteikts kā sēdes slēgtajā daļā izskatāms

Deputātiem sastrīdoties par dokumenta slepenību, atliek RS pretkorupcijas pasākumu izvērtēšanu

Netiekot skaidrībā par to, vai jautājums par SIA Rīgas satiksme pretkorupcijas pasākumu izpildi 2017. gadā būtu jāskata sēdes slēgtajā vai atvērtajā daļā, Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komiteja pārcēla jautājuma skatīšanu.

Šis jautājums tika iekļauts sēdes slēgtajā daļā, kaut gan ierasts, ka līdz šim Rīgas domes Birokrātijas apkarošanas centra (BAC) sagatavotie ziņojumi ir skatāmi sēdes atvērtajā daļā.

Neizpratni par šādu situāciju pauda arī deputāte Juta Strīķe (JKP), norādot, ka esot ar dokumentu iepazinusies un tajā neesot nekā tāda, ko sabiedrība nedrīkstētu zināt.

Kā skaidroja BAC vadītājs Sergejs Novikovs, tas esot ticis darīts, balstoties uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) izstrādātajām un valdības apstiprinātajām vadlīnijām par iekšējās kontroles sistēmas pamatprasībām korupcijas riska novēršanai, kā arī saistībā ar gaidāmo Vispārējās datu aizsardzības regulas stāšanos spēkā.

Strīķe tomēr uzstāja, ka neviens no dokumentiem neparedz šāda ziņojuma noslepenošanu un pieprasīja to skatīt atklāti. Pēc visu frakciju pārstāvju apspriedes komitejas vadītājs Dainis Turlais (GKR) paziņoja, ka, lai tiktu skaidrībā, kādā statusā jāskata šis ziņojums, tiks lūgts neatkarīgas institūcijas vērtējums.

Plānots, ka jautājumu komiteja atkārtoti mēģinās skatīt jūnijā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas