Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

FOTO: Āfrikas savannu Rīgas zoodārzā atklās 17. oktobrī

Ceturtdien, 19. septembrī, Rīgas Nacionālajā zooloģiskajā dārzā uz jaunās Zebru un antilopju mājas skatu laukuma tika parakstīts dokuments par Āfrikas savannas ekspozīciju kompleksa nodošanu valdījumā zoodārzam, informē Rīgas dome.

Trīs ēku un aploku kompleksu 1,7 hektāru lielā teritorijā (kas ir desmitā daļa zoodārza kopplatības) pēc Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta pasūtījuma projektēja pilnsabiedrība Re-Arta un būvniecības darbus veica pilnsabiedrība BBA un Tilts.

Dokumenta parakstīšanu vēroja arī pirmie Āfrikas savannas iemītnieki – dižantilopes un antilopes impalas, kas tikko pārcēlušās uz jauno mītni un pamazām sāk aprast ar jaunajiem apstākļiem. Savukārt pasaulē mazākās antilopes dikdiki jaunajā ekspozīcijā apskatāmas jau pāris nedēļas.

Āfrikas savannas kompleksu apmeklētājiem paredzēts atvērt 17. oktobrī, bet līdz tam laikam plānots atvest vēl divas dižantilopes un atraktīvākos Āfrikas savannas iemītniekus – piecus geladas pērtiķus. Savukārt zebru pārcelšanās uz jaunajām mājām notiks septembra beigās.

Visus dzīvniekus - zebras, antilopes un žirafes - vienkopus lielajā Āfrikas savannas aplokā varēs vērot tikai pavasarī, kad dzīvnieki būs saraduši viens ar otru un būs piemēroti laika apstākļi.

 

Top komentāri

Edvins Eglitis
Vajadzet atrast vienu ainu kur niggeri gumijas laivas megina skersot Kisezeru
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas