Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

FOTO: Atklāts ziedot.lv kiosks

Tirdzniecības parkā _Alfa _atklāts Ziedot.lv kiosks, kurā var iegādāties lietas, ko izgatavojuši jaunieši ar kustību un attīstības traucējumiem, vientuļās māmiņas, cilvēki ar invaliditāti un citi sociāli neaizsargātie. 

Ideja par šādas tirdzniecības vietas izveidi esot radusies jau sen, stāsta Ziedot.lv vadītāja Ruta Dimante. “Tomēr šis ir ļoti aktuāls laiks, jo cilvēkiem vajag darbu,” viņa norāda. Veikaliņš nodrošina darbu cilvēkiem no sociāli jūtīgām grupām. 

Par katru kioskā tirgoto lietu tās veidotājs saņem atagojumu. Tur ir nopērkami visdažādākie izstrādājumi – rotaļļietas, rotasslietas, priekšauti utt. Atrodami arī daži rūpnieciski ražoti priekšmeti, taču R. Dimante stāsta, ka arī to veidošanā ir iesaistīti cilvēki no sociāli jūtīgām grupām. Kā piemēru var minēt krūzītes, uz kurām uzdrukāti jauniešu zīmējumi. 

Arī kioska pardevēji ir cilvēki, kas līdz šim bijuši bezdarbnieki. R. Dimante portālam Diena.lv stāsta, ka sākotnējais plāns esot bijis meklēt darbiniekus ar Nodarbinātības valsts aģentūras starpniecību, taču tas neesot bijis iespējams, jo pārdevējus vajadzējis atrast salīdzinoši īsā laikā. 

Nedēļas nogalēs veikala pārdevējiem pievienosies arī brīvprātīgie. Viņu vidū arī dažādi sabiedrībā pazīstami cilvēki – mākslinieki, mūziķi, advokāti utt. Kā pirmie brīvprātīgie kioskā Ziedot.lv darbosies grupa Instrumenti. Tomēr palīdzīgu roku var piedāvāt ikviens interesents. Tam pieteikties var portāla Ziedot.lv mājaslapā, stāsta tā vadītāja. 

“Visus ienākumus maksimāli virzīsim labdarībai un darbinieku atalgojumam,” informē R. Dimante. Viņa norāda, ka kioska tapšanā palīdzējis arī tirdzniecības parks Alfa, jo tas atvēlējis telpas, neprasot īres maksu. 

Tā ir lieliska vieta, kur meklēt Ziemassvētku dāvanas, jo, iegādājoties tās šajā kioskā, tiek vairots labums pasaulē. Tā ir palīdzība gan cilvēkiem, kas šīs lietas darinājuši, gan arī ziedojums labdarībai, stāsta R. Dimante. 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas