Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

FOTO: Desmitiem fotogrāfu akcijā atbalsta būvobjekta apsargu padzīto amata brāli

Pie būvobjekta Rīgā, Dzirnavu ielā, šodien notika _flešmoba _protesta akcija, kas pulcēja ap 50 cilvēku. Uz akciju aicināja fotogrāfs Arnis Balčus, kuram otrdien apsardzes firmas Ave Lat Sargs darbinieki bija likuši izdzēst pie būvobjekta uzņemtās fotogrāfijas, kā arī konflikta laikā pielietoja spēku.

«Biju cerējis, ka kāds no fotogrāfiem atnāks mani atbalstīt, tomēr nebiju domājis, ka atsaucība būs tik liela. Man nav tādu resursu, lai tiesātos, tāpēc uzskatu, ka šis bija labākais veids, kā vērst sabiedrības uzmanību uz problēmu,» saka A.Balčus.

Lai gan fotografēšana bija iecerēta piecas minūtes, flešmoba dalībnieki to turpināja darīt vismaz 20 minūtes. Sanākušo vidū bija ne tikai profesionāli fotogrāfi, bet arī tie, kuri vienkārši vēlējās paust savu atbalstu.

«Man šķiet muļķīgi, ka mūsdienās apsardzes darbiniekiem saglabājušās metodes, kas līdzinās deviņdesmito gadu reketam. Es šeit esmu atnācis, lai vērstos pret apsardzes darbinieku rīcību, kuri, nēsājot formas ar uzšuvīti, iedomājušies, ka ir vienlīdzīgi ar policistiem,» saka protesta akcijā sastaptais Jānis.

Flešmoba akcijas laikā pie būvprojekta nožogojuma ieradās divi vīrieši, kuri norāva plastikāta aizsegu diviem žoga posmiem. Vīrieši gan nebija tērpti apsardzes formās, tomēr viņi šeit neieradās kā flešmoba akcijas dalībnieki.

«Manā gadījumā apsardzei nebija nekādu pilnvaru mani aizturēt. Tas man bija pirmais šāda veida konflikts, tomēr citiem ir gadījies lūgt policijas palīdzību, lai atņemtu savu ekipējumu apsardzes darbiniekiem,» par problēmām, ar kādām saskaras fotogrāfi, stāsta A.Balčus. Arī Rīgas Pašvaldības policijas preses sekretāre Inese Tīmane Diena.lv skaidroja: «Ja fotogrāfs atrodas sabiedriskā vietā, tad viņš drīkst fotografēt redzamo.» Tomēr konkrētu vērtējumu par notikušo viņa nesniedza, jo incidentam nebija piesaistīta policija un konkrētas detaļas nav zināms.

Pirmajā brīdī uz citu ieteikumu rīkot flešmobu A.Balčus esot lūkojies skeptiski, tomēr, uzzinājis apsardzes firmas atbildi uz notikušo, savas domas mainījis. «Man bija lielas dusmas par to, kā apsardzes firma var tik brutāli melot,» saka fotogrāfs.

Incidents starp A.Balču un apsardzes firmas Ave Lat Sargs darbiniekiem pie būvobjekta izcēlās otrdien, kad fotogrāfs uzņēma kadrus mākslas projektam par spoku ciematu. A.Balčus apgalvo, ka neesot pat pieskāries žogam fotografēšanas laikā.

Apsardzes firmas valdes loceklis Leonīds Krongorns savu darbinieku rīcību skaidro ar aizdomām par iespējamo «kriminālās izlūkošanas» interesi, kā arī fotogrāfa agresīvo un rupjo uzvedību. Komentējot ceturtdien notikušo pasākumu, viņš pauda viedokli, ka tā ir lētas publicitātes iegūšana.«Es nevēlos vairot šīs personas popularitāti un ar mediju starpniecību komentēt notikušo,» par flešmobu Diena.lv teica L.Krongorns. Arī uz jautājumu, kādēļ akcijas laikā no žoga posmiem tika norauts pārsegs, L.Krongorns izvairījās atbildēt, atkārtojot savu pozīciju. «Ja šī persona būtu iepriekš stādījusies priekšā, mēs pieaicinātu īpašniekus un izrādītu būvobjektu. Okšķerēšana ir cita lieta,» vien norādīja apsardzes firmas valdes loceklis.

(papildināta 6. un pēdējā rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas