Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

FOTO: Gājējiem dienām ilgi jābradā pa sasistiem stikliem Vestienas ielā

Jau gandrīz nedēļu Rīgā, Vestienas ielā, pretī Rīgas sabiedriskā transporta uzņēmuma Rīgas satiksme ēkai, uz ietves nav savākti sasistie stikli. Portāla Diena.lv lasītājs Rūdolfs, kurš katru dienu dodas uz darbu ar velosipēdu, ir nobažījies par gājējiem un velosipēdistiem, kuriem ir jāšķērso attiecīgais ietves posms.

"Es braucu ar velosipēdu uz darbu un pāri braukt negribās, jo lieki izdevumi par riepām man nav vajadzīgi! Domāju, ka arī kājām ejot, negribas staigāt pa kaut kādiem stikliem! Kādam vajadzētu to varbūt savākt, tomēr tas atrodas pie Rīgas satiksmes mājas, un ietve arī taču ir satiksmes daļa, tad kāpēc gan Rīgas satiksme nepievērš tam uzmanību? Būtu savākuši vai vismaz aizrādījuši tam, kas ir atbildīgs par šīs teritorijas kārtību," lūdzot noskaidrot, kurš ir atbildīgs par sasisto stiklu savākšanu attiecīgajā vietā, raksta Rūdolfs. 

Rīgas satiksmes pārstāve Baiba Bartaševiča, aplūkojot konkrēto vietu informēja, ka Rīgas satiksme par to nav atbildīga, aicinot vērsties Rīgas domes Satiksmes departamentā. Satiksmes departamenta Transporta būvju uzturēšanas nodaļas vadītāja Laura Blūmberga portālam Diena.lv pavēstīja, ka par ietvju kopšanu Rīgā, saskaņā ar saistošajiem noteikumiem, atbild pieguļošo teritoriju īpašnieki.

"Rīgas domes saistošie noteikumi nosaka, ka katru rītu, līdz astoņiem rītā, visām ietvēm Rīgā ir jābūt notīrītām. Tas ir jādara pieguļošo teritoriju īpašniekiem, nevis pašvaldībai. Es pieļauju, ka netiek izpildīta šo noteikumu prasība," pavētīja Blūmberga. Viņa arī izteica minējumu, ka sētnieks, kuram jānodrošina kārtība noteiktajā ietves posmā, teritoriju kopj tikai vienu reizi nedēļā, tāpēc stikli vēl nav savākti.

Ja pieguļošās teritorijas īpašnieks nesakopj ietvi, tad Rīgas domes Administratīvā inspekcija apseko teritoriju, kurā konstatēts pārkāpums, un izraksta protokolu. Rīgas Administratīvā inspekcijas inspektore Dzintra Korsaka portālam Diena.lv solīja noskaidrot kas par konkrēto ietvi ir atbildīgs. "Ceturtdien aizbrauksim, apskatīsimies, izvērtēsim situāciju un rīkosimies pēc tā, ko mēs tur ieraudzīsim. Meklēsim piederību un risināsim šo jautājumu," teica Korsaka.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas