Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Gaisa kvalitāte Rīgas centrā laikā pagājušā nedēļā bijusi ļoti laba

Laikā no 12. līdz 19.decembrim vidējais gaisa kvalitātes (GKI) indekss Brīvības ielā bija 35, kas atbilst ļoti labai gaisa kvalitātei, savukārt Krišjāņa Valdemāra ielā - 59, un tas atbilst labai gaisa kvalitātei, portālu Diena.lv informēja Rīgas domes pārstāvis Jānis Kleperis.

Rīgas domes Mājokļu un vides departaments gaisa piesārņojumu mēra Brīvības ielas posmā starp Ģertrūdes un Bruņinieku ielu, un Kr. Valdemāra ielā posmā starp Dzirnavu un Lāčplēša ielām. Gaisa kvalitāti raksturo ar indeksu, kas mainās no 0 līdz 200. Indeksu aprēķina pēc četru dažādu gaisa piesārņotājvielu koncentrācijām - Kr. Valdemāra ielā pēc PM10, slāpekļa dioksīda, ozona un benzola koncentrācijām - līkne sarkanā krāsā.

Apskatāmajā laika periodā Brīvības ielā nedaudz augstāks gaisa piesārņojums novērots tikai ceturtdien, kad slāpekļa dioksīda koncentrācijas specifisko meteoroloģisko apstākļu un intensīvās transporta kustības dēļ bijušas nedaudz augstākas.

Kr.Valdemāra ielā lielāks gaisa piesārņojums novērots piektdien, kad cieto daļiņu koncentrācijas ir bijušas augstākas specifisko meteoroloģisko apstākļu un intensīvas autotransporta kustības dēļ. Cieto daļiņu PM10 robežlielums cilvēka veselības aizsardzībai pārskata periodā nav pārsniegts ne reizi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas