Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Gandrīz miljonu tērēs Ziedoņdārzam, jo citi parki neatbilst ES kritērijiem

Ziedoņdārza teritorija atjaunošanai izvēlēta, jo citas Rīgas degradētās teritorijas neesot atbildušas Eiropas Savienības (ES) finansējuma piešķiršanas kritērijiem, Dienai sacīja Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks.

«Tā ir konkrēta ES programma, kurai citas teritorijas nevarēja piedāvāt,» sacīja A. Ameriks. Viņš atzina - lai gan Rīgā esot vēl degradētākas teritorijas par Ziedoņdārzu, tomēr finansējumu no ES fondiem šo vietu sakārtošanai neesot izdevies iegūt. Projekta ietvaros paredzēts sakārtot Ziedoņdārzu, Grīziņkalnu un tam piegulošo Miera dārzu, kā arī Spīķeru kvartālu. Kā norādīja A. Ameriks, kopumā tam atvēlēti aptuveni astoņi miljoni latu, no kuriem 15% finansējuma nodrošinās Rīgas dome, pārējo piešķīris Eiropas Reģionālās attīstības fonds.

Konkrēto programmu izstrādājis Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments, kura sabiedrisko attiecību speciāliste Marija Ābeltiņa norādīja, ka kritērijus ES finansējuma saņemšanai nosaka gan struktūrfondu darbības programmas, gan Ministru kabineta noteikumi. Viņa sacīja, ka šajā gadījumā finansējums piešķirts pilsētai nozīmīgu kultūrvēsturisku teritoriju sakārtošanai. «Ziedoņdārzs un Grīziņkalns atrodas UNESCO aizsardzības zonā, turklāt visi trīs parki ir vēsturiski nozīmīgi - divi no tiem ir vairāk nekā 100 gadu veci,» skaidroja attīstības departamenta preses sekretāre.

M. Ābeltiņa informēja, ka projekts un tajā norādītā Ziedoņdārza, Grīziņkalna, Miera dārza un Spīķeru kvartāla teritorija tika izvēlēta atbilstoši Rīgas pilsētas degradēto objektu un teritoriju revitalizācijas programmai, pamatojoties uz tādiem kritērijiem kā objekta atrašanās vieta un teritorijas lielums. M. Ābeltiņa skaidroja, ka šīs teritorijas atzītas par prioritārām un īpaši vērtīgām. Kopumā Rīgā konstatēts 460 degradētu teritoriju un objektu, taču īpaši liels degradēto objektu blīvums noteikts Maskavas forštatē un Avotu ielas apkaimē.

Diena jau ziņoja, ka Rīgas domes aģentūras Rīgas dārzi un parki direktors Agnis Kalnkaziņš Ziedoņdārza atjaunošanu neuzskata par aktuālu nepieciešamību. «Lai gan nepieciešamība kaut ko darīt ir, teiktu, ka ne šī brīža,» viņš sacīja un piebilda, ka pirmām kārtām vajadzētu sakārtot Grīziņkalna un Arkādijas parku, kā arī Latgales iecirknī esošos parkus. Andris Ameriks norādīja, ka A. Kalnkaziņš neesot piedalījies projekta izstrādē un nezinot tā nianses, tāpēc viņa kritika esot nepamatota.

Ziņots arī, ka Ziedoņdārza teritorijā plānots atjaunot ietvju segumu, uzstādīt nožogojumus, tūrisma norādes un ietvju apgaismojumu, atjaunot bērnu atpūtas laukumu, izbūvēt sabiedriskās tualetes, kā arī apzaļumot teritoriju, kopumā tam paredzēti aptuveni 900 000 latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas