Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Gatavojas no maija Rīgā ieviest jaunos ierobežojumus elektroskrejriteņiem

Rīgas pašvaldības policija (RPP) šodien tikās ar koplietošanas elektroskrejriteņu un velosipēdu pakalpojumu sniedzējiem, gatavojoties no maija galvaspilsētā ieviest jaunos ierobežojumus elektroskrejriteņiem.

Kā aģentūru LETA informēja policijā, šodien RPP pārstāvji tikās ar uzņēmumiem "Bolt Services LV", "Tuul Mobility" un "Ride", lai pārrunātu komersantu gatavību no maija ievērot jaunos Rīgas domes saistošos noteikumus, kas nosaka ātruma ierobežojumus un speciālās zonas koplietošanas mikromobilitātes rīku novietošanai galvaspilsētā.

Tiekoties ar komersantiem, RPP atzīmēja, ka šo izmaiņu mērķis ir aizsargāt visu ceļu satiksmes dalībnieku intereses un drošību, kā arī veicināt koplietošanas mikromobilitātes rīku izmantošanu ar cieņu pret citiem satiksmes dalībniekiem. Tāpēc RPP darbs, uzraugot šo izmaiņu ievērošanu, būs vērsts uz sadarbību ar komersantiem, nevis to formālu sodīšanu.

Pēc RPP pieprasījuma, koplietošanas pakalpojumu sniedzēji ir iesnieguši RPP kontaktinformāciju operatīvai saziņai tajos gadījumos, kad tiks konstatēti ārpus speciāli izveidotām mikromobilitātes rīku novietošanas vietām atstāti koplietošanas elektroskrejriteņi vai velosipēdi. Šajos gadījumos pakalpojuma sniedzējam būs trīs stundas, lai mikromobilitātes rīku pārvietotu uz vietu, kur to ir atļauts novietot. Vienlaikus RPP vērsa komersantu uzmanību, ja pārkāpums netiks novērsts trīs stundu laikā no tā konstatēšanas brīža, RPP piemēros administratīvo atbildību komersantam.

Tikšanās laikā pakalpojumu sniedzēji informēja, ka ir veiktas nepieciešamās rīcības, lai nodrošinātu, ka tiek ievērots aizliegums novietot koplietošanas transportlīdzekli noteiktās zonās. Savukārt darbs turpinās saistībā ar pienākumu ievērot ātruma ierobežojumu noteiktās zonās.

Lai pārliecinātos par to, vai komersants ir aprīkojis koplietošanas transportlīdzekļus ar nepieciešamām sistēmām (kas regulē ātrumu un novietošanu), papildus patrulēšanai Rīgas ielās RPP darbinieki veiks arī kontrolpirkumus. Ja tiks konstatēti pārkāpumi, konkrētais transportlīdzeklis tiks izņemts.

Jau vēstīts, ka 1.maija Rīgā tiek noteikta ātruma ierobežojuma zonā, Rīgas vēsturiskajā centrā, kur koplietošanas transportlīdzekļa ātrums nedrīkstēs pārsniegt 20 km stundā. Tāpat būs aizliegts novietot koplietošanas transportlīdzekli novietošanas noteiktās zonās, izņemot kartē norādītās mikromobilitātes rīku novietošanas vietās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas