Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Kalnkaziņš respektēs domes lēmumu par sēdēšanu zālienā

Pašvaldības aģentūras _Rīgas dārzi un parki _direktors Agnis Kalnkaziņš (TP), kurš līdz šim viskaismīgāk bija pret visām ierosmēm, kas paredzēja ļaut cilvēkiem uzturēties pilsētas centra zālienos, tagad neizrāda nekādu pretestību domes priekšsēdētāja Nila Ušakova (SC) vēlmei sēdēšanas aizliegumu atcelt. “Ko es te iešu apspriest jaunās vadības uzdevumus,” saka A.Kalnkaziņš, kurš šajā sasaukumā vairs nav domes deputāts.

N.Ušakovs pirmdien pavēstīja, ka rīdziniekiem un pilsētas viesiem šovasar būs atļauts sēdēt visos Rīgas zālienos, izņemot pašu kanālmalu. “Pie kanālmalas gan neļausim. Tas nav pareizi gan no vides viedokļa, gan no drošības viedokļa,” viņš sacīja LNT raidījumam  900 sekundes.

No A.Kalnkaziņa teiktā noprotams, ka viņš ar to nav pārāk apmierināts, taču pildīs domes lēmumu, cik no piešķirtajiem līdzekļiem tas būs iespējams.

“Mēģināsim visu darīt, lai parku vizuālo izskatu nepasliktinātu,” saka aģentūras direktors, kurš visvairāk ir satraukts par zāles un kanālmalas nogāžu nomīņāšanu. “Ja ar patruļām varēs nodrošināt, ka kanālmalā neguļ, tad par pārējo skatīsiemies. Protams, būs vairāk izsmēķu, košļeņu, mazo papīrīšu, taču atkritumi ir mazākais - simtlatnieki novāks. Par zāli gan būs jādomā, taču ko es tagad pirms laika bļaušu,” viņš saka.

A.Kalnkaziņš atzīmē, ka problēmas radīs zālienu nokopšana vēlu vakaros, ja kāds sadomās tad rīkot “lielākus tusiņus”, jo aģentūras darbinieki parkus tagad tīra agri no rīta. darīt to intensīvāk būs grūti, jo papildus līdzekļi apstādījumu uzturēšanai diez vai tikšot piešķirti.

Šobrīd uzturēties vairumā Rīgas centra zālienu ir aizliegts. Zālienā sēdēt atļauts Ziedoņdārzā, Viesturdārzā, kā arī parkos, kuri atrodas ārpus Rīgas centra.

Jāatgādina, ka pērn jūnijā dome kļūdaina lēmuma dēļ atļāva sēdēt visos zālienos, kaur gan patiesībā vēlējās to aizliegt. Tomēr deputāti uzreiz pēc sēdes attapās un pēc nedēļas ārkārtas sēdē izlaboja lēmumu.

Līdz šim ik gadu iedzīvotāju un domnieku vidū notikušas karstas debates par to, vai iedzīvotājiem būtu jāļauj uzturēties pilsētas centra parku zālienos vai nē. Domes vadība un ainavisti līdz šim bijuši pret, pamatojot, ka cietīs gadu desmitos iekoptie parki un veidotie apstādījumi, taču daudzi iedzīvotāji iebilduši, ka būtisks kaitējums netiks nodarīts, un deputātu pierunāšanai pat dāvinājuši pilsētai arī maisus ar īpaši izturīgām zāles sēklām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas