Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Kriminālprocesi sākti pret Rīga Taxi taksometru vadītājiem

Rīgas Kriminālpolicijas aizturētie taksometru vadītāji ir braukuši ar Rīga Taxi piederošiem taksometriem, portālam Diena.lv apstiprināja taksometru uzņēmuma Rīga Taxi valdes priekšsēdētājs Genādijs Aksjonovs. Viņš vienlaicīgi pauda gandarījumu, ka policija ir "pieķērusies negodīgo šoferu ķerstīšanai, jo paša spēkiem tas diemžēl neesot iespējams".

Kā ziņots, trešdien Rīgas Kriminālpolicijā saistībā ar iespējamu klientu apkrāpšanu sākti četri kriminālprocesi pret kādas taksometru firmas autovadītājiem.

"Pieļauju, ka ir ne mazums cilvēku, kuri uzskata, ka ja jau tās ir man piederošas automašīnas, tad es arī noteikti esmu šai krāpniecībā iesaistīts. Patiesībā, tieši es esmu tas, kurš šajā policijas aktivitātē ir visvairāk ieinteresēts, jo ceru, ka tagad gan manu mašīnu taksometru vadītāji, gan arī citu taksometru kompāniju šoferi būs tramīgāki un iepriekšējā šoferu visatļautība mazināsies,”" norādīja G.Aksjonovs.

"Arī es esmu ieinteresēts, lai ar manām mašīnām pasažierus vestu tikai glīti ģērbti, pieklājīga izskata, bet galvenais godīgi šoferi. Taču tā diemžēl nav, un mans darbs ikdienā līdz šim ir vairāk bijis vērsts nevis kompānijas attīstību, bet gan cīnoties ar šoferiem un risinot klientu sūdzības," atzina G.Aksjonovs.

Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs atklāja, ka ik mēnesi taksometru uzņēmumam jāmaksā 8 100 latu, lai drīkstētu strādāt lidostas teritorijā. "Šī summa tiek proporcionāli sadalīta uz katru taksometru, un šoferim tā savukārt ir jāatpelna,”" skaidroja G.Aksjonovs.

"Lai gan šī pārbaude bija skārusi tikai “Rīga Taxi” taksometrus, uzskatu, ka līdzīgas problēmas ir arī citās firmās, tai skaitā tajās, kuras darbojas lidostā. Pieredzējušu taksometru vadītāju jau Rīgā vairāk nekļūst, un tos, kurus par līdzīgiem pārkāpumiem mēs esam izmetuši ārā, jau pēc mirkļa var redzēt pie citās taksometru kompānijās. Tieši tāpēc mēs savulaik ierosinājām taksometru vadītāju licenzēšanu, lai šādiem negodīgiem šoferiem liegtu iespēju strādāt profesijā,”" atgādināja G.Aksjonovs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas