Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 9. septembris
Telma, Bruno

Lucavsalas un Ķīšezera pludmalēs ūdens temperatūra sasniedz 21 grādu

Lucavsalas un Ķīšezera pludmalēs Rīgā ūdens temperatūra pirmdien sasniedz 21 grādu, liecina pilsētas Pašvaldības policijas apkopotā informācija.

Šāda ūdens temperatūra ir arī Ķīpsalas pludmalē, taču tajā pašlaik peldēties ir aizliegts.

Peldvietā Bābelīša ezerā un Vecāķos ūdens uzsilis līdz 20 grādiem, bet Vakarbuļļu un Rumbulas peldvietās ūdens temperatūra ir 19 grādi.

Rīgas Pašvaldības policija aicina iedzīvotājus atpūtai pie ūdens izvēlēties kādu no deviņām Rīgas valstspilsētas peldvietām, kurās strādā glābēji. Pamatā kārtības sargi drošību uz ūdens peldvietās uzrauga katru dienu no plkst.10 līdz 22.

Savukārt naktī nepieciešamības gadījumā palīdzību var saņemt sešās glābšanas stacijās - Vecāķu, Vakarbuļļu, Lucavsalas, Rumbulas, Bābelītes un Ķīšezera -, tomēr jāņem vērā, ka nakts maiņās peldvietās strādā mazāks glābēju skaits nekā dienā.

Jau ziņots, ka, pamatojoties uz Veselības inspekcijas iekšzemes oficiālajās peldvietās ņemto peldūdens paraugu analīžu rezultātiem, Rīgā peldēties aizliegts Daugavas peldvietās Rumbulā un Ķīpsalā.

Pie peldvietām izvietotas attiecīgas aizlieguma zīmes.

Daugavas peldvietās Lucavsalā kā arī Bābelītī peldūdens kvalitāte ir laba un peldēties atļauts.

Līdz pārējo ūdens analīžu rezultātu saņemšanai Mājokļu un vides departaments aicina pagaidām atturēties no peldēšanās oficiālajās peldvietās jūras līcī un arī iedzīvotāju iecienītajās neoficiālajās peldēšanās vietās, jo, ņemot vērā lielo lietus ūdeņu daudzumu, kas ieplūdis ūdenstilpēs, pagaidām nevar spriest par peldūdens kvalitāti.

Jāņem vērā, ka applūdušas daudzas teritorijas un pagrabi, tāpēc ūdenī var būt nokļuvis dažāda veida piesārņojums, piemēram, no kādām materiālu glabāšanas vietām vai sausajām tualetēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Prognozē siltu rudeni un ziemu

Latvijā šoruden un ziemā vidējā gaisa temperatūra gaidāma augstāka par normu, liecina jaunākie Eiropas Vidēja termiņa laika prognožu centra dati.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas