Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Mazinās vandalisms sabiedriskajā transportā

Rīgā sabiedriskajā transportā aprīlī reģistrēti 229 vandalisma gadījumi, kas šogad ir vismazākais postījumu skaits autobusos, tramvajos un trolejbusos.Janvārī tika konstatēti 257, februārī 327, bet martā 308 vandālisma gadījumi.Rīgas satiksmes (RS) apkopotie statistikas dati liecina, ka 2010.gadā sabiedriskajā transportā kopumā tika konstatēti 2452 vandalisma fakti – sasisti un saskrāpēti durvju un salona logu stikli, apzīmēti vagoni no ārpuses, sazīmēti saloni, sagriezti, nolauzti vai nozagti sēdekļi, nozagti avārijas āmuriņi un cita veida bojājumi.

No tiem 71% (vai 1747) bojājumi veikti tramvajos.

Tiešie zaudējumi no vandalisma sabiedriskajā transportā 2010.gadā bija 132 tūkstoši latu, bet 2011.gada pirmajos divos mēnešos iztērēti jau 47 tūkstoši latu.

RS atgādina, ka, lai pievērstu sabiedrības uzmanību vandalisma nodarītajām sekām sabiedriskajā transportā, jo īpaši tramvajā, RS 6.aprīlī uzsāka akciju Roku darbs… to pamana. Akcija norisinājās visu aprīli. Lai pievērstu sabiedrības uzmanību šai aktualitātei, vēl visu maija mēnesi tramvaju vagonos būs izvietoti informatīvi plakāti, kādi izskatītos vagoni, ja tie netiktu atjaunoti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas