Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Nākamā gada sākumā uz rekonstrukcijas laiku pārtrauks Āgenskalna tirgus darbību

Nākamā gada sākumā uz rekonstrukcijas laiku tiks pārtraukta Āgenskalna tirgus darbība, aģentūru LETA informēja AS Rīgas Centrāltirgus (RCT).

Izvērtējot Āgenskalna tirgus vēsturiskā paviljona tehnisko stāvokli un tirdzniecības sarūkošās tendences tajā, RCT valde nolēmusi to sagatavot visaptverošai rekonstrukcijai. Ņemot vērā iecerēto darbu apjomu un veidu, rekonstrukcijas projekta realizēšanas laikā tirdzniecības process Āgenskalna tirgū tiks pārtraukts sākot no 2018.gada 1.janvāra.

Pērn 1.aprīlī RCT pārtrauca Āgenskalna tirgus apakšnomas līgumu, lai novērstu tirgus vēsturiskās ēkas tehniskā stāvokļa turpmāku pasliktināšanos vai degradēšanos. Pēc tirgus pārņemšanas tika nodrošināta kvalificētu būvniecības ekspertu piesaiste tirgus ēku un telpu apsekošanai un saņemts Būvniecības valsts kontroles biroja atzinums par ēkas tehnisko izpēti.

Patlaban tiek veikti tehniskie priekšdarbi, lai esošo tirdzniecības procesu varētu saglabāt līdz šā gada nogalei. Rekonstrukcijas laikā visiem tirgotājiem un tirgus darbiniekiem tiks piedāvātas darba un tirdzniecības vietas Rīgas Centrāltirgū.

RCT valdes priekšsēdētājs Artis Druvinieks norāda, ka RCT ir ieinteresēts ne vien saglabāt, bet arī attīstīt tirgus tradīcijas Pārdaugavā. "Šobrīd esam guvuši dokumentāru apstiprinājumu tam, ka Āgenskalna tirgus rekonstrukcija vairāk nav atliekama, bet tās realizācijai tirdzniecība šajā vietā uz laiku apturama. Jau šobrīd aktīvi strādājam kopā gan ar mūsu uzņēmuma akcionāru, gan arī ar Rīgas domes Attīstības departamentu un Īpašuma departamentu, meklējot labāko variantu lielā darba paveikšanai," skaidro Druvinieks.

Detalizēta tirgus ansambļa rekonstrukcijas projekta izstrādes laikā tirgus vēsturiskajam paviljonam tiks veikta ēkas konservācija, bet rekonstrukcijas laikā plānota pilnvērtīga renovācija, sakņu paviljona piebūves demontāža un tirgus atklātās teritorijas pārbūve. Rekonstrukcijas rezultātā tiks nodrošināta Āgenskalna tirgus atbilstība 21.gadsimta tirdzniecības prasībām.

Āgenskalna tirgus ir vecākais un plašākais Pārdaugavas tirgus, kas atklāts 1925.gadā. Tā kopējā platība ir 8300 kvadrātmetru. Āgenskalna tirgus paviljona projektu izstrādāja Rīgas galvenais arhitekts Reinholds Šmēlings. Āgenskalna tirgus ēkai raksturīgs 20.gadsimta sākuma racionālais jūgendstils.

RCT ir 100% Rīgas domei piederoša akciju sabiedrība, kas pārvalda un apsaimnieko pašvaldības nekustamos īpašumus Rīgas pilsētas teritorijā - Centrāltirgu, Vidzemes tirgu, Āgenskalna tirgu un tirgu Latgale. Uzņēmuma misija ir efektīva un finansiāli ilgtspējīga tirgus apsaimniekošana, saglabājot tirgu kā vietējā un starptautiskā mērogā pazīstamu, unikālu iepirkšanās un socializēšanās vietu tirgus apmeklētājiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Amerikāņu kruīza ceļotāji atgriežas Baltijas jūrā

“Šis bijis grūts laiks Baltijas jūras reģionam, bet ir cerības, ka pakāpeniski atkal atgriezīsimies pie augšupejošas tendences, kā tas bija pirms pandēmijas un Krievijas sāktā kara sākuma Ukrainā”...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas