Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

No augusta Rīgas brīvosta strādās bez valdes priekšsēdētāja un viņa vietnieka

Ceturtdien, 1.augustā, Rīgas brīvostas pārvaldes valdes locekļa amata pienākumus beigs pildīt pašreizējie Eiropas Parlamenta (EP) deputāti Andris Ameriks (GKR) un Nils Ušakovs (S), tādējādi valde darbu turpinās bez priekšsēdētāja, kā arī bez priekšsēdētāja vietnieka, noskaidroja aģentūra LETA.

Pēc brīvostas pārvaldes pārstāves Ingas Šabovicas teiktā, valdes darba reglaments paredz, ka valde sešu locekļu sastāvā ir lemtspējīga un jebkādus lēmumus tā var pieņemt tad, ja vismaz pieci pārstāvji ir vienisprātis. Tā kā līdz ar Amerika un Ušakova aiziešanu paliks tieši seši valdes locekļi, teorētiski darbu būs iespējams turpināt.

Rīgas brīvostas pārvaldnieks Ansis Zeltiņš trešdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam Rīta Panorāma atzina, ka attiecīgā situācija ostas darbu neietekmē, jo valde ir lemtspējīga. "Situācija varbūt ir neikdienišķa, bet tā nekādā veidā veidā ostas ikdienas darbu neietekmē - ne traucē, ne paralizē, ne arī kaut kā maina," viņš sacīja, piebilstot, ka perspektīvā ostas valdei gan ir jābūt pilnā sastāvā.

Tāpat Zeltiņš pauda cerību, ka jautājums par valdes sastāva papildināšanu tiks pieņemts augustā. "Valdes noformēšana pilnā sastāvā lielā mērā ir atkarīga no Rīgas domes un procesiem Rīgas domē. Es ceru, ka augustā, ja kaut kas kardināli nemainīsies, šim jautājumam vajadzētu atrisināties. Taču, pat ja tas tā nebūs, es domāju, ka uz ostas darbu tam būtisku ietekmi atstāt nevajadzētu," viņš teica.

Ameriks līdz šim ieņēmis valdes priekšsēdētāja vietu un līdz ar viņa aiziešanu būs jāievēl jauns priekšsēdis. Tomēr valde vairākus mēnešus strādājusi arī bez priekšsēdētāja vietnieka.

Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētāja vietnieks parasti tiek izvēlēts no valsts virzīto pārstāvju vidus, taču, kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija, kopš jaunās valdības ministri valdē iecēluši jaunus pārstāvjus, viņiem savā starpā nav izdevies vienoties, kuru virzīt šim amatam, kā rezultātā arī vairāki balsojumi valdes sēdēs bijuši neveiksmīgi.

Rīgas brīvostas valdē kopumā jāstrādā astoņiem pārstāvjiem - četriem pašvaldības pārstāvjiem un četriem Ministru kabineta ieceltiem pārstāvjiem, kurus virza ekonomikas, finanšu, satiksmes un vides ministri.

Rīgas domi patlaban ostā pārstāv Ameriks, Ušakovs, no Saskaņas nesen izslēgtais, tagad Neatkarīgo deputātu frakcijas deputāts Vadims Baraņņiks un Mihails Kameņeckis (S).

Finanšu ministrijas pārstāve ir Baiba Bāne, Satiksmes ministrijas - Džineta Innusa, Ekonomikas ministrijas - Pāvels Rebenoks, bet Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas - Rīgas domes deputāts Viesturs Zeps (LA).

Kā ziņots, Rīgas brīvostas valdes sastāvs jāmaina, jo līdz ar ievēlēšanu EP amatus valdē atstās Ameriks un Ušakovs.

10.jūlijā Rīgas domē notika balsojums ar mērķi Ušakova vietā valdē iecelt pašreizējo mēra amata pienākumu izpildītāju Oļegu Burovu (GKR), taču balsu trūkuma dēļ Burovs šo amatu neieguva.

Lai gan kopumā zālē atradās 51 no 60 Rīgas domes deputātiem, visa opozīcija, kā arī Neatkarīgo deputātu frakcija, kurā apvienojušies no Saskaņas izslēgtie domnieki, kā arī deputātu bloks Rīgai!, kurā apvienojušies deputāti Oskars Putniņš, Imants Keišs un Druvis Kleins, balsojumā nepiedalījās.

Attiecīgi Burova iecelšanu šajā amatā atbalstīja 27 Saskaņas un Gods kalpot Rīgai! deputāti, ar ko nebija pietiekami.

Top komentāri

Scorseze
S
Ja jau strādā bez viņiem, tātad šie cilvēki tur nebija nepieciešami:):):):) Bet ja nopietni, tad valsts bezspēcība redzama visā krāšņumā, jo galvenais shēmotājs Armeriks ir kļuvis par eirodeputātu:):):):):):):):):):):)
Tomohauks
T
Vai tāpēc būs notikusi kāda traģēdija? Valdes un padomes - vēstures mēslainē!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas