Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

No nākamā mācību gada Rīgas dome neapmaksās citu pašvaldību bērnu ēdināšanu Rīgas skolās

Rīgas dome no nākamā mācību gada neapmaksās citu pašvaldību bērnu ēdināšanu Rīgas skolās.

To paredz šodien domes sēdē atbalstītie saistošie noteikumi, kas nosaka kārtību, kādā pašvaldība nodrošina izglītojamo ēdināšanas pakalpojuma līdzfinansējumu.

No 2024.gada 1.septembra pašvaldības līdzfinansējums ēdināšanai tiks piešķirts tikai Rīgā deklarētiem izglītojamajiem. Pašlaik tas tiek piešķirts visiem, kuri mācās Rīgas izglītības iestādēs neatkarīgi no deklarētās dzīvesvietas.

No nākamā gada 1.septembra plānots daļēji finansēt ēdināšanu arī tiem Rīgā deklarētajiem bērniem, kas mācās privātajās skolās. Pašlaik tiek apmaksāta ēdināšana tiem bērniem, kas apmeklē privātos bērnudārzus un mācās privāto skolu 1. - 4. klasēs.

Kā aģentūrai LETA skaidroja Rīgas domē, izmaiņas ieviestas pēc valsts institūciju un Tiesībsarga biroja atzinumiem, kas nosaka, ka pašvaldībai primāri ir jāatbalsta savā teritorijā deklarēti bērni. Tāpat pašvaldība veikusi konsultācijas ar Izglītības iestāžu ēdinātāju asociāciju un Latvijas Ēdinātāju apvienību.

Rīgas pašvaldība ņēmusi vērā arī Daudzbērnu ģimeņu biedrības ierosinājumus un plāno noteikt, ka brīvpusdienas varēs saņemt arī tie bērni, kuri uzrādīs spēkā esošu Latvijas goda ģimenes apliecību jeb "3+" karti. Līdz šim brīvpusdienas pienācās tikai tām ģimenēm, kas bija reģistrētas Rīgas pilsētas pašvaldības daudzbērnu ģimenes reģistrā.

Kā šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas vadītāja Laima Geikina ("Par"), šis lēmums skars aptuveni 7000 Rīgā nedeklarētu skolēnu.

Viņa paskaidroja, ka bērnu vecākiem esot iespēja vērsties savās pašvaldībās un slēgt atsevišķus līgumus ar ēdinātājiem. Viņa piebilda, ka bērniem esot iespēja arī ņemt līdzi no mājām pusdienu maltītes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas