Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Pagaidu administrācija: Atbildība par Tērbatas ielas pasākumiem sadalīta starp vairākām struktūrvienībām

Atbildība par Tērbatas ielas pasākumu organizēšanu ir sadalīta starp vairākām Rīgas pašvaldības struktūrvienībām, aģentūru LETA informēja Rīgas domes pagaidu administrācijas padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos Jana Jentkus.

Rīgas domes pagaidu administrācijas 7.jūlijā pieņemtais lēmums saistībā ar pasākuma organizēšanu Tērbatas ielā paredz to, ka Rīgas pilsētas izpilddirektors izsniedz atļauju pasākuma organizēšanai un ielu tirdzniecības organizēšanai pasākuma laikā. Rīgas pilsētas būvvalde organizē ielu tirdzniecību, savukārt Rīgas pašvaldības policija nodrošina sabiedrisko kārtību un drošību, par Rīgas domes lēmuma saturu informēja Jentkus.

Rīgas domes lēmumā Izglītības, kultūras un sporta departamentam sadarbībā ar Rīgas Tūrisma attīstības biroju Live Riga uzdots sagatavot kultūras programmu un saņemt atļauju saskaņā ar Publisku izklaides un svētku pasākumu drošības likumu.

Jentkus piebilda, ka atbildība par dažādiem iniciatīvas organizatoriskiem posmiem sadalīta arī starp vairākām citām Rīgas pašvaldības struktūrvienībām.

Līdz ar to nevarot uzskatīt, ka vienīgā atbildīgā institūcija par pasākuma rīkošanu būtu Rīgas domes izpilddirekcija, kā tas izskanējis iepriekš, jo lēmums paredz, ka atbildība ir vairākām institūcijām, norādīja pagaidu administrācijas pārstāve.

Pašlaik pašvaldības publiskotā informācija liecina, ka līdz piektdienai, ieskaitot vienu pasākumu piektdien, Tērbatas ielā atcelti visi paredzētie pasākumi. Jentkus skaidroja, ka joprojām tiek pārskatīta plānotā kultūras programma un to turpmākā norise tiek saskaņota ar Slimību profilakses un kontroles centru. Par turpmākajām aktivitātēm pašvaldība sola informēt atsevišķi līdz piektdienai.

Kā ziņots, Valsts policijas (VP) Rīgas Centra rajona iecirknī ir sākta administratīvā lietvedība par iespējamiem pārkāpumiem Tērbatas ielā 17.jūlijā notikušo pasākumu organizēšanā, žurnālistus informēja Iekšlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Signe Bole.

Pārbaudē tiks vērtēta pasākumu pieteicēju atbildība, skaidroja Bole.

Jau vēstīts, ka 17.jūlijā Rīgā Tērbatas gājēju ielas atklāšanas pasākumā apmeklētāji masveidā neievēroja Covid-19 dēļ noteiktos distancēšanās noteikumus, tāpēc organizatori pārskata plānoto programmu, aģentūrai LETA iepriekš pavēstīja Jentkus.

 

Top komentāri

Zane
Z
Protams, ka vainīga ir Rīgas domes pagaidu administrācija, kas pieņēma lēmumu par pasākumu organizēšanu. Neparedzēt cilvēku masveida pulcēšanos varēja tikai vai nu pilnīgi stulbeņi vai tā sauktie kovididioti. Un nav ko novelt vainu uz citiem, piemēram, uz policiju. Ko tad policistiem - vajadzēja pūli ar stekiem izdzenāt?
fuj
f
Ākstu bars,paši organizē,slēdz ielu,tagad meklē ezīti miglā.
kad vainīgi daudzi
k
tad vainīgs nav neviens
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas