Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

papildināta - Februārī ekspluatācijā nodotam 31 pašvaldības dzīvoklim jau nepieciešams garantijas remonts

31 dzīvoklim jaunajā dzīvojamo māju kompleksā Ulbrokas ielā 13, kas tika nodots ekspluatācijā tikai šā gada februārī, jau nepieciešams garantijas remonts, liecina pašvaldības SIA Rīgas pilsētbūvnieks iesniegtā informācija Rīgas domes Mājokļu un vides departamentam.

Domes opozīcijas deputāti pauž bažas, ka tuvākajā laikā ēku kompleksā atklāsies daudz nopietnāki bojājumi.

Rīgas pilsētbūvnieks vēstulē informē komitejas deputātus, ka pašlaik Ulbrokas ielas namos tiek novērsti 2011.gada 20.aprīļa apsekošanas aktā konstatētie defekti, uz kuriem attiecas būvdarbu garantija. Katram dzīvoklim noteikts defektu novēršanas termiņš, un gala termiņš visu defektu novēršanai ir 16.maijs. Kopumā trijās ekspluatācijā nodotajās mājās vēl jānovērš defekti 31 dzīvoklī.

"Visi konstatētie defekti galvenokārt saistīti ar būvniecību ziemas apstākļos, paaugstinātu mitrumu būvkonstrukcijās, būvkonstrukciju pieļaujamo sēšanos jeb mikroplaisām un sanitārās tehnikas - ūdens maisītāju, izlietņu, vannu - pieregulēšanas nepieciešamību, uzsākot intensīvu ekspluatāciju. Līdz šim nevienā no trijām ekspluatācijā nodotajām mājām nopietni būvniecības defekti nav konstatēti," skaidroja Rīgas pilsētbūvnieka valdes priekšsēdētājs Ivars Gaters.

Ēkas Ulbrokas ielā 13 būvnieka SIA Skonto būve pārstāve Kristīne Zeltiņa apstiprināja, ka visi atklātie defekti tiks novērsti līdz 16.maijam par Skonto būve līdzekļiem. "Tie visi ir nebūtiski defekti, nopietni defekti ēkā nav konstatēti," piebilda Zeltiņa.

Pašvaldības amatpersonas iepriekš noliedza par defektu esamību jaunceļamajā pašvaldības dzīvojamo māju kompleksā Ulbrokas ielā 13, bet šonedēļ pēc domes frakciju bloka Vienotība deputātu pieprasījuma Rīgas pilsētbūvnieks iesniedzis informāciju par konstatētajiem defektiem dzīvokļos, kas februārī tika nodoti ekspluatācijā.

Rīgas pilsētbūvnieka noslēgtais līgums ar SIA Skonto būve par Ulbrokas ielas daudzdzīvokļu māju kompleksa būvniecību garantē izpildīto darbu kvalitāti divu gadu laikā pēc to pabeigšanas un nodošanas. Saskaņā ar līguma nosacījumiem visi garantijas termiņos atklātie defekti tiek novērsti par uzņēmuma SIA Skonto būve līdzekļiem, norādīja Gaters.

Savukārt domnieks Valdis Gavars (V) raizējas, ka vēl nepabeigtās pašvaldības dzīvojamās mājas jau tagad brūk kopā, tāpēc lūdzis Rīgas pilsētbūvniekam iesniegt detalizētu aprakstu par katrā dzīvoklī konstatētajiem defektiem.

Gavars jau iepriekš kritizējis jauno namu būvniecības kvalitāti - tā esot tik slikta, ka iedzīvotāji no dzīvokļiem atsakās vai pamatoti pieprasa uzreiz pēc to piešķiršanas veikt remontu. Februāra sākumā kāda īrniece esot atteikusies no dzīvokļa jaunuzbūvētajā mājā Ulbrokas ielā 13, K3 - 166, vēl tajā neievācoties, jo caur logiem dzīvoklī tecējis ūdens un uz ārsienām jau esot izveidojies pelējums.

"Īrniece nebija pārliecināta, ka dzīvokļa kvalitāte turpmāk nesagādās problēmas, un atteicās tajā ievākties. Diemžēl tas nav vienīgais gadījums - zinu vēl divus īrniekus, kas sliktās dzīvokļu kvalitātes dēļ no tiem atteicās, tāpat zinu ne vienu vien gadījumu, kad īrnieki uzreiz pēc dzīvokļa saņemšanas pieprasīja veikt remontu, un tas arī tika darīts, jo prasība bija pamatota," apgalvoja Gavars.

Kopējās Ulbrokas ielas dzīvojamā kompleksa būvniecības izmaksas ir 53 miljoni eiro (aptuveni 37,1 miljons latu), paredzot uzbūvēt piecas pašvaldības dzīvojamās mājas ar 792 dzīvokļiem. Patlaban ekspluatācijā ir nodoti trīs no pieciem namiem. Tajos ir 168 vienistabas, 192 divistabu, 72 trīsistabu un 48 četristabu dzīvokļi. Līdz 30.jūlijam plānots pabeigt arī abas pārējās ēkas ar 312 dzīvokļiem.

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) uzskata, ka atsevišķi defekti, kas jaunbūvēs tiek atklāti, kad tajās pakāpeniski ievācas iemītnieki, nav nekas ārkārtējs. "Ja kādā dzīvoklī tek izlietne, jāpieregulē ūdens krāns vai nevar logu attaisīt, tas nenozīmē, ka visa māja brūk. Ir defekti, kas jaunbūvēs ir normāli, un tā vienmēr būs. Tas ir normāls defektu apjoms jaunā mājā," sacīja Ušakovs. Viņaprāt, no kopējā 480 dzīvokļu apjoma defekti 31 dzīvoklī nav vērtējams kā katastrofāls rādītājs.

"Tas ir murgainākais paziņojums, ko es no opozīcijas deputātiem esmu dzirdējis pa šiem diviem gadiem," teica Ušakovs. "Man ir prieks, ka šīs mājas drīz būs pilnas ar cilvēkiem, kas līdz šim ir gadiem dzīvojuši nepieņemamos apstākļos un tagad beidzot varēs īrēt normālu dzīvokli," uzsvēra Rīgas mērs. Pret Rīgas pilsētbūvnieka darbību un to, kas paveikts pēdējo divu gadu laikā, viņam neesot iebildumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas